Bonapeti.nl»Hoe klop je eiwitten tot schuim?

Hoe klop je eiwitten tot schuim?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Beginner
3321
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Scheid het eiwit van de dooier

Wil je eiwitten die op sneeuw lijken? Kijk hier hoe je het kunt maken en wat de factoren zijn die het verkrijgen van het gewenste schuim beïnvloeden.

Vet - zelfs kleine sporen ervan zouden het breken van het schuim sterk beïnvloeden. Breek en scheid het eiwit van de dooiers, zoals weergegeven in de bovenstaande afbeelding, plaats het eiwit in een volledig schone en droge kom. In de eiwitten mogen geen resten van eidooiers zitten, omdat deze vet bevatten. De klopper, die je later gaat gebruiken, moet ook schoon en droog zijn. Het is fijn om geen plastic bakjes te gebruiken, want die nemen vet beter op en vet kan daar blijven hangen, ook na grondig wassen.

Temperatuur en tijd - het wit moet op kamertemperatuur zijn, niet koud als je het begint te breken. Bij kamertemperatuur zijn eiwitten elastischer en vormen ze goede luchtbellen. Koud eiwit heeft een langere en hardere slag nodig.

Zuren - als je een beetje zuur toevoegt, zoals citroensap of azijn, zal het eiwit helpen om vol volume en stijfheid te bereiken. Gebruik ¼ tl citroensap voor 1 eiwit.

Zout - draagt ​​bij aan het gemakkelijk kloppen van eiwitten, zelfs als ze worden gebruikt voor snoep. Voeg het zout toe voordat je gaat kloppen.

Suiker - wanneer je eiwitten klopt met suiker zorgt dit voor een mooi en hard schuim. De suiker dient om het schuim te stabiliseren en zorgt voor voldoende hardheid, omdat het water op deze manier uit de structuur van het eiwit wegloopt. Het moment van het toevoegen van de suiker is erg belangrijk bij het opkloppen. Als je ¼ kopje suiker of minder wilt toevoegen, is het leuk om dat in het begin te doen. Als u meer suiker gebruikt, begint u deze langzaam toe te voegen wanneer de eiwitten tot hard schuim zijn geklopt. Voeg in beide gevallen langzaam suiker toe aan de zijkant van de kom, niet direct in het midden.

Mixer standen voor het opkloppen van eiwitten - begin van een lagere naar een hogere snelheid van opkloppen. Klop op een lage stand, totdat je een mooi schuim krijgt, verhoog dan naar medium en dan op hoge snelheid.

Klop de eiwitten los

Tijd - eenmaal opgeklopt, moet het schuim onmiddellijk worden gebruikt, want na ongeveer 5 minuten begint de structuur te bederven.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest