bonapeti.nl»Recepten»Recepten voor de gezondheid»Citroen, knoflook en gember tegen een hoog cholesterolgehalte

Citroen, knoflook en gember tegen een hoog cholesterolgehalte

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Beginner
169k2
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Citroen, knoflook en gember tegen een hoog cholesterolgehalte
Foto: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
12/12/2022
Favorieten
Koken
Toevoegen
Rapporteren
Voorbereidingstijd
30 min.
Kooktijd
1 min.
Totaal
31 min.
Porties
2
"Drink dit gezonde mengsel met gember, citroen en knoflook tegen een hoog cholesterolgehalte"

Producten

  • citroenen - 3 middelgrote
  • gember - 3 - 4 cm
  • knoflook - 3 - 4 grote teentjes
  • bronwater - 1 liter
  • zuiveringszout - 1 tl
maten en hoeveelheden

Voorbereiding

Als je een hoog slecht cholesterol hebt, een detox nodig hebt en je immuniteit wilt versterken, dan is dit jouw recept. De citroenen worden gewassen en geweekt in warm water met 1 theelepel zuiveringszout.

Was ze goed onder stromend water, snijd ze in stukjes met de schil en de schil wordt weggegooid. De verse gemberwortel wordt geschild en geraspt en de knoflookteentjes worden in grove stukken gesneden.

Giet het resulterende mengsel in de kan van een blender of hakmolen en mix twee of drie keer tot een homogeen mengsel is verkregen. Giet 5 kopjes (1 liter) water in een pan, voeg het resulterende mengsel toe en verwarm het.

Nadat het voor de eerste keer kookt, haal je het van het vuur en laat je het afkoelen. Zeef het mengsel door twee lagen gaas of kaasdoek en zorg ervoor dat je het goed laat uitlekken. Het resulterende mengsel wordt in potten gegoten, die worden afgesloten met een deksel en in de koelkast worden bewaard.

Neem 20-30 minuten voor de maaltijd tijdens de lunch en 's avonds 1 klein kopje. Neem het gedurende 3 weken, rust dan 8 dagen en drink nog een dosis gedurende nog eens 3 weken.

Dit mengsel kan samen met voorgeschreven cholesterolverlagende medicijnen worden ingenomen, zodat er sneller resultaat zal zijn. Het beschermt tegen nierstenen en tegen verstopping van bloedvaten.

Je kunt ook een beetje honing toevoegen, ik drink het persoonlijk zonder. De eerste 3 weken zullen een positief effect hebben, je zult fris en levendig zijn. Probeer het en blijf gezond!

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Top recepten