Bonapeti.nl»Recepten»Vlees gerechten»Varkensvlees»Het geheim van de sappige karbonades uit de oven

Het geheim van de sappige karbonades uit de oven

Kaka i BatkoKaka i Batko
Beginner
19
Het geheim van de sappige karbonades uit de oven1 / 2
29/11/2022
Favorieten
Koken
Toevoegen
Rapporteren
Voorbereidingstijd
10 min.
Kooktijd
120 min.
Totaal
130 min.
Porties
4
"Weten jullie wat het geheim van de sappige karbonades is? Bekijk het recept, maak het en deel het met je vrienden"

Producten

  • varkens karbonades - 4 - 6 halskarbonades afhankelijk van de grootte van de schaal
  • zout - een paar snufjes
  • zonnebloemolie - voor het invetten van de pan
  • aluminiumfolie - om de ovenschaal te bedekken
maten en hoeveelheden

Voorbereiding

Jarenlang heb ik geprobeerd de karbonades sappig te houden en tegelijkertijd ze gaar doorbakken te krijgen. Ik probeerde allerlei trucs - platslaan, marinades, kruiden, folies, in stoofschotels, enz. totdat ik een artikel tegenkwam dat eenvoudig het principe van bakken (niet koken) uitlegde. Ik weet het niet zeker of het artikel hier ergens stond, als ik het nog een keer tegenkom, geef ik een 7 op 5 aan degene die het heeft gedeeld.

Mijn recept is ook een soort compilatie van wat ik in dat artikel heb gelezen en wat ik

van een vriendin heb gehoord, de enige bij wie ik waarschijnlijk zulke karbonades heb gegeten, maar dat was vroeger, nu maak ik ze zelf. Ik ging te ver met de verhalen terwijl er niet veel over te zeggen valt, het blijkt dat de eenvoudigste dingen het beste zijn.

Neem de karbonades - het is heel belangrijk dat ze niet nat zijn, ik was ze niet eens, maar als het moet, droog ze dan heel goed af (dat is het grote geheim), niet platslaan! Vet de ovenschaal goed in. Leg de karbonades erop en zout ze elk lichtjes in, wrijf ze goed met olie tot ze bedekt zijn en draai ze om, zout opnieuw lichtjes.

Dek de schaal af met de aluminiumfolie en doe hem in de oven, in het midden tussen de boven- en de onderwarmte. Boven en onder aanzetten op 250 graden - geen ventilator aanzetten natuurlijk. Laat het gerecht in de oven voor anderhalf uur. Na anderhalf uur kun je kijken wat er onder de folie is gebeurd (pas op, er komt stoom vrij), en als je het gerecht meer doorbakken wilt hebben, leg het dan nog een half uur terug, opnieuw onder de folie.

Ik draai de karbonades in de schaal niet om en trouwens als je denkt dat het met een vork gaat gebeuren, heb je het mis. Als de karbonades gaar zijn, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen onder de folie. Neem voor het serveren een spatel en haal de karbonades ermee van de ovenschaal ervoor zorgend dat ze niet uit elkaar vallen. Aan tafel zou je voor jouw huisgenoten de messen kunnen sparen. Heb je gasten, haal ze te voorschijn, alhoewel niemand zal ze gebruiken.

Kijk voor een bijgerecht naar mijn recept Sand Island - een soort tapenade met aardappelpuree en olijven of kies een andere van de tapenades - ik weet uit eigen ervaring dat karbonades met paasbrood geen goede combinatie is.

Eet smakelijk!

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling