Bonapeti.nl»Avocado-olie

Avocado-olie

Iliana AngelovaIliana Angelova
Beginner
177
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Avocado olie

Natuurlijke oliën met verschillende eigenschappen worden uit planten gewonnen en zowel inwendig als uitwendig gebruikt. Ze vinden een plaats in ons dagelijks leven, zowel als voedingsproduct als als zorg voor de gezondheid en schoonheid van huid, haar, nagels.

Elke natuurlijke plantaardige olie heeft nauwkeurig gedefinieerde eigenschappen, maar voor de meest uiteenlopende toepassingen kunnen we verwijzen naar avocado-olie. Het heeft alle waardevolle eigenschappen van het fruit waaruit het wordt gewonnen en we kunnen het overal in het dagelijks leven vinden - van voedsel tot hygiëneproducten en medicijnen.

Wat moeten we weten over avocado-olie, welke toepassingen moeten we in ons leven opnemen, waar moeten we op letten bij het gebruik van avocado-olie? Hoe wordt deze olie gemaakt en kunnen we deze zelf thuis maken?

Avocado-olie verkrijgen

Avocado-olie wordt verkregen door koude persing en is een ongeraffineerd product van avocadopulp en geraffineerde olie dat een warmtebehandeling heeft ondergaan.

Koudgeperste avocado-olie is het nuttigst voor voedsel. Omdat het niet wordt verwarmd, behoudt het alle eigenschappen van het fruit met de vitamines, mineralen en antioxidanten.

Geraffineerde olie wordt tijdens de verwerking aan hoge temperaturen blootgesteld. Het heeft een lichtere geur, maar het heeft de helft van zijn nuttige eigenschappen verloren. Het wordt voornamelijk gebruikt voor uitwendige toepassing - voor cosmetische maskers en behandeling van beschadigde huid.

Zelfgemaakte Avocado-olie

Het is mogelijk om deze olie thuis te verkrijgen. Het vereist slechts twee producten - een avocadofruit en natuurlijke kokosmelk.

Bereiding van avocado-olie - 1 kilogram fruit wordt gewassen, geschild en gesneden, door voorzichtig het vruchtvlees te verwijderen en ook het zaad wordt verwijderd. Het fruit wordt gesneden en gemalen in een blender. Meng met een halve liter kokosmelk en roer tot een homogeen mengsel.

Het mengsel wordt onder voortdurend roeren in een dikwandige pan op laag vuur gekookt tot het vocht volledig verdampt is. Nadat het klaar is, wordt het mengsel afgekoeld, door kaasdoek gezeefd en de olieachtige vloeistof in een glazen container gegoten en in de koelkast bewaard.

Samenstelling van avocado-olie

Dit product heeft ongelooflijk veel gunstige eigenschappen vanwege de verbazingwekkende chemische samenstelling. Het gehalte aan nuttige stoffen is goed om te weten om een ​​idee te krijgen van de mogelijkheden. Het bevat:

- Vitaminen A en E, evenals die van groep B, ook vitamine D en ascorbinezuur, K, F, PP;

- Mineralen - kalium, calcium, jodium, zink, kobalt, koper, ijzer;

- Essentiële oliën;

- Antioxidanten, waaronder het zeer waardevolle squaleen;

- Goed verteerbare vetten;

- Fytohormonen;

- Chlorofyl;

- Bevat 100 procent vet als voedingswaarde;

- 885 kilocalorieën per 100 milliliter olie.

Voordelen van avocado-olie

Voordelen van Avocado-olie

Dit product heeft niet alleen extern, maar ook intern een gunstig effect op het menselijk lichaam. Hier zijn enkele van de voordelen:

- Bevordert wondgenezing. Het antioxidant squaleen heeft antimicrobiële en schimmelwerende effecten, kan ook het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en heeft een gunstig effect op het hormonale systeem. Squaleen ondersteunt de immuniteit, vernietigt vrije radicalen en vermindert het effect van straling. De olie ondersteunt de synthese van vitamine D en de goede opname van keratine;

- De positieve invloed ervan strekt zich uit tot het endocriene, spijsverterings- en cardiovasculaire systeem. Het is nuttig voor ontsteking van de urinewegen, gastritis en maagzweren en voor irritatie van de slokdarm en keel;

- De lecithine die erin zit, helpt de zenuw-, hersen- en hartactiviteit te versterken. Het heeft een gunstig effect op leverziekten, ziekten van de alvleesklier en het voortplantingssysteem;

- De ontstekingsremmende eigenschappen zijn zeer nuttig bij de genezing van huidwonden en laesies, snijwonden, dermatitis en andere;

- Het heeft een goede werking bij reumatische en gewrichtsproblemen, vermindert weefselzwelling, stopt ontstekingen en verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten;

- Het is geschikt voor aandoeningen van de galblaas en ook als purgatief voor constipatie, voor gewichtsverlies en het normaliseren van het werk van de darmen;

- Helpt bij tandvleesaandoeningen met zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Onderdrukt infecties, behandelt parodontitis en elimineert slechte adem;

- Enkelvoudig onverzadigde vetten en vetzuren zijn een fundamentele bouwsteen van cellen. Als ze goed functioneren, ziet de huid er jong, fris, strak en elastisch uit. Avocado-olie bevat deze vetten en geeft ze aan de huid;

- Het bevordert ook de gezondheid van de hersenen met behulp van omega-3-vetzuren en vitamine E, waardoor de hersencellen en de bloedtoevoer naar de hersenen worden versterkt. Vitamine E beschermt tegen de ziekte van Alzheimer en kan de eerste symptomen stoppen en volledig elimineren.

Gebruik van avocado-olie

Gebruik van Avocado-olie

Gebieden waarin het kan worden gebruikt zijn voeding, gezondheidszorg en schoonheid, maar cosmetica biedt de meeste mogelijkheden om deze olie te gebruiken.

Culinaire toepassingen van avocado-olie

Culinaire toepassingen van avocado-olie zijn talrijk. Het wordt het meest aangetroffen in de Spaanse keuken, mediterrane landen en in Latijns-Amerika.

Het wordt voornamelijk gebruikt in saladedressings waar groenten en zeevis samengaan met zeevruchten en vlees. Avocado-olie is een geschikte toevoeging aan elk groentegerecht. Met vlees helpt het het lichaam het te absorberen en goed te verteren.

Deze olie is geschikt om in te frituren omdat het een hoog kookpunt heeft. Ongeraffineerde olie is niet kankerverwekkend bij het braden van voedsel. Bij langdurig verhitten verdwijnen enkele van de nuttige eigenschappen en kunnen enkele ongewenste verbindingen worden verkregen, maar kortstondig verhitten tot hoge temperaturen is volledig acceptabel vanuit gezondheidsoogpunt.

Avocado-olie in cosmetica

Avocado-olie vertoont uitstekende eigenschappen bij de verzorging van de opperhuid van het hele lichaam en haar. Het verzacht rimpels, verbetert de elasticiteit van de huid, stopt haaruitval, egaliseert de teint en helpt acne te behandelen.

Het heeft een helende en versterkende werking op zwak haar. Het voedt de hoofdhuid diepgaand, activeert metabolische processen in de weefsels, wekt de slaapzakjes op en ondersteunt de haargroei.

Hiermee worden wimpers langer, dikker en expressiever. Aangebracht op de wenkbrauwen maakt dit product ze dikker, zachter en vult het de haartjes aan die erin zijn uitgevallen.

De herstellende eigenschappen van avocado-olie zijn geschikt voor de nagels, die deze verstevigt en de huid eromheen verzacht. De conditie van huid en nagels verbetert zichtbaar bij regelmatig gebruik.

Contra-indicaties voor het gebruik en de opslag van avocado-olie

Avocado-olie heeft zijn contra-indicaties zoals elk ander vergelijkbaar product. Het mag niet worden gebruikt in geval van:

- Individuele intolerantie en allergische reacties;

- Chronische problemen met de nieren en gal, omdat het bestaande stenen in de organen kan verplaatsen;

- Pancreatitis - het kan de klachten verergeren.

Avocado-olie mag niet worden gebruikt na de vervaldatum, die 18 maanden na opening van de fles is. Opslag moet in een glazen container zijn. Reeds geopend wordt de olie alleen in de koelkast bewaard, omdat deze bij een hogere temperatuur snel zijn eigenschappen verliest. In gesloten toestand kan het worden bewaard bij kamertemperatuur rond de 18°C ​​zonder blootstelling aan direct zonlicht.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen