Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe te flamberen?

Hoe te flamberen?

MarianeMariane
Beginner
197
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe te flamberen?

Spelen met het vuur in de keuken is helemaal geen kinderspel en ervaren koks zullen je dat ook vertellen. Maar de pannenkoeken inschenken met een beetje alcohol en ze vervolgens aansteken is een sensatie, die moet worden gevoeld.

We kunnen ook niet anders dan toegeven dat flamberen buitengewoon effectief is en de gerechten een bijzonder aroma geeft.

Gewoonlijk kan alles worden geflambeerd - de eenvoudigste gefrituurde gehaktballetjes, kipfilet, varkenslever, zoete en hartige specialiteiten en zelfs soepen kunt u flamberen.

We laten je nu weten hoe je moet flamberen en welke regels daarbij gevolgd moeten worden, zodat iedereen kan genieten van een heerlijke maaltijd zonder dat er iemand gewond raakt.

Voor flamberen heb je alcohol nodig - cognac, rum of gin. Het is belangrijk dat de alcoholgraden 55-56 zijn en de hoeveelheid - 20 g per portie vlees.

Als je de porties samen gaat flamberen, verhoog dan niet de hoeveelheid alcohol.

Voor het flamberen moet de alcohol lichtjes opgewarmd zijn. Giet het in geen geval rechtstreeks uit de fles. Hiervoor moet een pan met een lange steel worden gebruikt.

Het gerecht dat geflambeerd gaat worden moet ook opgewarmd zijn en het kookgerei waarin de geflambeerde producten geplaatst worden moet stabiel en groot zijn.

Het eten wordt overgoten met alcohol en aangestoken met een lange lucifer. Laat de meeste alcohol branden, maar niet alles - waarna de vlammen worden afgesloten onder een deksel.

Het vlees dat u gaat flamberen mag niet te gaar zijn, het moet zelfs een beetje onvoldoende gaar zijn.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen