Bonapeti.nl»Adviezen»Van wat voor soort melk is mozzarella gemaakt?

Van wat voor soort melk is mozzarella gemaakt?

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Beginner
19109
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange

We hebben allemaal Italiaanse mozzarella kaas gezien. Weten we echter wat de productiemethode is en van welke melk het is gemaakt?

Weet je het niet, dan kom je er in dit artikel achter.

Mozzarella is een Italiaans zuivelproduct van het type pasta filata. Mozzarella komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië en wordt al eeuwenlang in Midden-Italië geproduceerd.

Tegenwoordig wordt deze kaas in heel Italië gemaakt, maar ook in sommige andere landen. Buffel- of koemelk wordt het meest gebruikt voor de mozzarellaproductie.

Jaarlijks wordt er meer dan 100.000 ton mozzarella geëxporteerd, waarmee het na Grana Padano en Parmigiano Reggiano tot de drie meest waardevolle Italiaanse kazen behoort.

Het is niet precies duidelijk wat de herkomst van deze verse kaas is. De geschiedenis ervan is echter erg lang. Voordat de spoorwegen bestonden, werd mozzarella in kleine hoeveelheden geproduceerd, omdat het vers moest worden gegeten.

Het werd ook alleen geconsumeerd op de plaatsen waar het werd gemaakt. Een van de eerste getuigenissen over de oorsprong van mozzarella werd geschreven door Plinius de Oudere, die in zijn boek Natural History melding maakte van een kaas genaamd Campo Cedicio.

Als je een stuk Mozzarella in de koelkast hebt staan, wacht dan niet tot het rijpt, maar maak snel:

- voorgerechten met mozzarella;

- sandwich met mozzarella;

- desserts met mozzarella.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen