Bonapeti.nl»Adviezen»Hoeveel tijd heeft gist nodig om op te schuimen?

Hoeveel tijd heeft gist nodig om op te schuimen?

Mariana V.Mariana V.
Beginner
11
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoeveel tijd heeft gist nodig om op te schuimen?

Gist is het biologische product zonder welke ons brood niet kan rijzen. Het is een geconcentreerde gistmassa van de soort Saccharomyces cerevisiae en wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie. Simpel gezegd, de biergist in de gist wordt geactiveerd door de suiker en het water, waardoor ze zich vermenigvuldigen, kooldioxide afgeven, poriën in het deeg vormen en dan rijst het.

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten gist op de markt - vers (levend) en droog. De manier waarop u met beide werkt, is vergelijkbaar.

Droge gist, die in zakjes wordt verkocht, moet worden opgelost met een kleine hoeveelheid lauwwarm water (niet heet omdat het dan de gist doodt) waaraan u suiker heeft toegevoegd. Het mengsel moet goed worden gemengd. Het moet dan op een warme plaats worden bewaard (een absolute vereiste voor de gist om op te schuimen) en na 10-15 minuten is het klaar voor gebruik en kun je je dierbaren verrassen met mager zoet brood.

Hetzelfde gebeurt met verse gist, die in de vorm van blokjes wordt verkocht en in de koelkast wordt bewaard. Verse gist is relatief kort houdbaar, slechts ongeveer twee weken, waarna de biergist afsterft en niet geschikt is voor gebruik.

Het gist activeren gebeurt op een vergelijkbare manier. Het wordt verdund in warm water (niet heet), waaraan een beetje suiker en eventueel bloem wordt toegevoegd.

Het doel is om een ​​mengsel te verkrijgen dat lijkt op pap, dat na 20-30 minuten in de hitte schuimt en bubbels vormt. Dit geeft aan dat het klaar is. Je kunt een zoet brooddeeg kneden of fluffy gebakjes maken voor het ontbijt.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen