Bonapeti.nl»Adviezen»Wat is gelatine en hoe wordt het bereid?

Wat is gelatine en hoe wordt het bereid?

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Beginner
31419
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Wat is gelatine en hoe wordt het bereid?

Gelatine is een stof van dierlijke oorsprong. Het wordt gewonnen door botten en kraakbeen in water te koken. Er komt collageen vrij, waardoor de gelerende eigenschappen van dit product te danken zijn.

Gelatine is een eenvoudig eiwit (98-99% eiwit en 1-2% minerale zouten).

Het wordt het meest gebruikt in de voedingsindustrie en in elk gewoon huishouden, waar iedereen het kan gebruiken bij de bereiding van hartige gerechten, snoep en het geleren van fruit- of groentesappen. Het wordt ook veel gebruikt en toepasbaar in de cosmetische en farmaceutische industrie, evenals voor de bereiding van lijmen.

Gelatine lost gemakkelijk en snel op in vloeistoffen wanneer deze worden verwarmd tot een temperatuur van 27-30 tot 60°C. Bij hogere temperaturen wordt de gelerende eigenschap geneutraliseerd en verliest deze zijn werking.

Na het afkoelen van de vloeistof waarin het is opgelost, wordt een vaste maar tegelijkertijd zachte en gladde substantie verkregen met een trillend, wiegend effect en een glanzend uiterlijk.

Aarzel niet om dit product als assistent in uw keuken te gebruiken en bereid er de heerlijkste, indrukwekkendste en mooiste desserts en gerechten mee. Wij raden u aan onze recepten te proberen voor:

- jellycake;

- jelly snoepjes;

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen