Bonapeti.nl»Pepermuntolie - voordelen en toepassingen

Pepermuntolie - voordelen en toepassingen

Iliana AngelovaIliana Angelova
Beginner
183
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Pepermuntolie in een flesje

Wanneer essentiële oliën worden genoemd, is een van de eerste dingen die in je opkomt pepermuntolie. De reden is dat het een van de meest gebruikte is vanwege de vele gezondheidsvoordelen.

Er wordt aangenomen dat munt een van de eerste gebruikte kruiden was, bekend bij onze prehistorische voorouders. Uit het gedocumenteerde gebruik blijkt dat munt al in de tijd van Plinius werd gebruikt, die het beschreef. In het oude Griekenland en Rome werd munt gebruikt bij het koken en volgens Aristoteles is het ook een afrodisiacum. De plant is ook bekend in het oude Egypte.

Als therapeutisch middel op het Oude Continent wordt munt gebruikt sinds het midden van de achttiende eeuw, voornamelijk bij spijsverteringsproblemen. Etherische pepermuntolie wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren en stengels van het kruid. Het heeft een koel, scherp en fris mentholaroma en een gemiddelde vluchtigheid. Het belangrijkste effect is verkoelend en stimulerend.

Deze etherische olie heeft een opmerkelijk aantal fytochemicaliën. Menthol is ongeveer 50 procent en overheerst als ingrediënt. Mentofuran, methylacetaat, cineol, limoneen, beta-lineen en beta-caryofylleen zijn andere waardevolle verbindingen die nu worden onderzocht op eigenschappen tegen kanker.

Pepermuntolie bevat ook flavonoïden en zoals veel planten in veel plantaardige producten variëren de fytochemische bestanddelen afhankelijk van het oogstseizoen en de omgeving.

Het gebruik van essentiële pepermuntolie is zeer breed en omvat medicijnen, cosmetica, aromatherapie en andere toepassingsgebieden.

Allereerst is dit het anti tumor effect. Deze actie is het meest actief bij prostaatkanker. Het heeft een goed effect op kanker van de baarmoederhals, borstklier, blaas, dikke darm.

De antimicrobiële werking wordt gebruikt bij de behandeling van wonden, luchtweginfecties, bronchitis, laryngitis en tonsillitis. Onderdrukt de groei van bacteriën.

Schimmelinfecties worden ook goed beïnvloed door essentiële pepermuntolie, omdat het bijzonder actief is bij candida.

Voor hoofdpijn en migraine is menthololie van onschatbare waarde wanneer het op de slapen wordt aangebracht. Het gaat goed om met pijn en werkt als een pijnstiller.

Voor huidaandoeningen - dermatitis, eczeem en psoriasis, wordt een behandeling met etherische muntolie aanbevolen. Het kalmeert irritatie en pijn en remt de groei van bacteriën.

In cosmetica wordt het gewaardeerd om zijn effect op de haargroei en kracht. Het staat bekend om zijn rol bij het corrigeren en voorkomen van haaruitval. Het verhoogt het aantal haarzakjes en hun diepte en stimuleert de haargroei.

Pepermunt etherische olie

Omdat deze olie sterk geconcentreerd is, is het aan te raden deze te gebruiken met andere etherische oliën.

De voordelen van pepermuntolie voor het haar

Hoe goed je ook voor je huid zorgt, je moet ook je haar de nodige aandacht geven. Haargezondheid beïnvloedt uw algehele uiterlijk. Naast het gebruik van arganolie voor haar, is pepermuntolie een ander ingrediënt dat je moet toevoegen aan de haarverzorgingsproducten die je koopt vanwege de geweldige voordelen. Hier zijn enkele voordelen van pepermuntolie voor haar.

Vermindert haaruitval

Maakt u zich steeds meer zorgen over haaruitval? Als je last hebt van de hoeveelheid verwijderd haar bij het kammen van je haar, kun je misschien een oplossing voor het probleem vinden met behulp van pepermuntolie. Pepermuntolie dringt diep door in de huid en bereikt de haarzakjes, waardoor de groei van nieuw haar wordt bevorderd. Het is goed om de olie niet alleen in maskers tegen haaruitval aan te brengen, maar ook om elke dag 's ochtends en 's avonds je hoofd te masseren.

Verdikt het haar

Omdat het de bloedcirculatie verbetert in het hoofdhuidgebied, helpt pepermuntolie om te genieten van dikker en gezonder haar. Vaak is ons haar erg beschadigd door behandelingen met stijltangen, kleurstoffen, stylingproducten. U kunt pepermuntolie gebruiken, een van de regenererende haaroliën.

Reinigt de hoofdhuid

Pepermuntolie houdt de hoofdhuid schoon en houdt roos weg. In combinatie hiermee ruikt je haar heerlijk en blijft het lang fris.

De voordelen van pepermuntolie voor de huid

Pepermuntolie heeft onmiskenbare voordelen voor de huid. Het stoot bijvoorbeeld vervelende insecten af en beschermt ons tegen beten. Dit zijn de andere nuttige eigenschappen die het product verbergt:

Verschillende essentiële oliën

De huid glanst met pepermuntolie

Pepermuntolie is een echt huidelixer. Het is een geprefereerd middel om een ​​mooie, stralende en gezonde huid te behouden. Om te profiteren van de ongelooflijke voordelen, kunt u wedden op toners, zelfgemaakte gezichtsmaskers en reinigingsmiddelen die dit geweldige product bevatten. Een van de beste eigenschappen van pepermuntolie is dat het de huid laat stralen.

Controleert overmatige vettigheid

Pepermuntolie is om vele redenen goed voor de huid. Het slaagt erin de vettigheid onder controle te houden en vermindert zo het risico op verstopte poriën en het verschijnen van puistjes. Daarom wordt het zo succesvol gebruikt in de zelfgemaakte maskers voor de vette huid.

Geeft energie aan de huid

Pepermuntolie verbetert de bloedsomloop. Door het bloed naar het gezichtsgebied te verplaatsen, herleeft het letterlijk de huid daar en herstelt het haar jeugdige gloed.

Verzacht geïrriteerde huid

Vind verlichting van het ongemak veroorzaakt door huidirritaties met pepermuntolie. Brandwonden, huiduitslag en een droge huid kunnen worden verlicht met de verkoelende en kalmerende effecten van pepermunt. Wees voorzichtig bij het verdunnen van deze etherische olie met een dragerolie om nadelige effecten te voorkomen. Met het juiste mengsel kun je de huid weer bevochtigen en de pijn van brandwonden verzachten.

Tips voor veilig gebruik van pepermuntolie

Hoewel essentiële oliën voor haar en huid veel helende eigenschappen hebben, moet u er rekening mee houden dat ze zeer geconcentreerd zijn en dat u voorzorgsmaatregelen moet nemen bij het gebruik ervan. Hier volgen enkele veiligheidsoverwegingen waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van essentiële pepermuntolie:

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het gebruik van pepermuntolie is dat minder meer is. Begin met 1-2 druppels (goed verdund in een dragerolie zoals amandelolie, jojoba- of olijfolie) en voeg later toe, indien nodig.

Essentiële olie van pepermunt is alleen voor uitwendig gebruik, wat betekent dat u het niet naar eigen goeddunken moet gebruiken. Soms wordt de etherische olie verward met de muntblaadjes, die eetbaar zijn. Zorg ervoor dat u zich bewust bent van het verschil.

Zoals met elke etherische olie of nieuw huidverzorgingsingrediënt, raden we altijd aan om op een klein stukje huid te testen voordat je het op een groter gebied aanbrengt. Omdat etherische oliën sterk geconcentreerd zijn, kunnen sommige mensen er een negatieve of allergische reactie op ervaren. Het is belangrijk om essentiële oliën in een drager goed te verdunnen voordat u ze gebruikt.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Topartikelen vandaag