Bonapeti.nl»Johannesbroodsiroop - voordelen en toepassingen

Johannesbroodsiroop - voordelen en toepassingen

Iliana AngelovaIliana Angelova
Beginner
189
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Johannesbroodsiroop

Johannesbrood wordt genoemd in de Bijbel, waaruit blijkt dat dit natuurproduct een geschiedenis van duizend jaar heeft. Omdat het al sinds de oudheid wordt gebruikt, spreekt het over verschillende voordelen van johannesbrood voor de mens.

Eén van de toepassingen ervan is het maken van een siroop die suiker volledig vervangt. Het voegt zoetheid toe aan de gerechten, waardoor ze gezond, smakelijk en rijk blijven. Consumptie van johannesbroodsiroop binnen redelijke grenzen heeft ook een genezende werking en versterkt het immuunsysteem van het lichaam.

Hoe wordt johannesbroodsiroop gemaakt?

Siroop wordt op industriële schaal bereid uit de vruchten van de peulvruchten plant. Om dit te doen, worden de peulen geplet, worden de uiteinden verwijderd om de bittere stoffen te verwijderen en wordt de massa verdampt. Het resulterende product is een stroperige vloeistof met een diepbruine kleur.

De siroop heeft door zijn samenstelling uiterst nuttige eigenschappen. Het bevat thiamine – de vitamine die betrokken is bij de afbraak van eiwitten en hun synthese. Reguleert de lichaamsgroei.

Pantotheenzuur breekt vetten af en vergemakkelijkt de opname ervan.

Pyridoxine helpt bij de opname van eiwitvoedsel.

Riboflavine heeft een gunstig effect op haar, nagels, epitheelcellen, ondersteunt het immuunsysteem.

Choline normaliseert de processen van het zenuwstelsel en verbetert het geheugen.

Johannesbroodsiroop - voordelen en toepassing

Daarnaast bevat johannesbroodsiroop tannines, aminozuren, zetmeel, suikers, sporenelementen en pectine.

Het is gunstig voor het cardiovasculaire systeem omdat het de hartspier versterkt. Het is ook nuttig voor het spijsverteringsstelsel, dat het reinigt. Dankzij het calcium dat het bevat, ondersteunt het de botten. Johannesbroodsiroop versterkt de afweer van het lichaam en voorkomt de vorming van kankercellen. Het verbetert de stofwisseling, geneest hoest en heeft een immunomodulerende werking.

Johannesbroodsiroop wordt gebruikt in de geneeskunde, cosmetica en koken. Het culinaire gebruik is zeer aangenaam. Het wordt aan dranken toegevoegd als verdikkingsmiddel en in zoete sauzen en glazuren. Geeft vloeistoffen een aangename chocoladetint. Ochtendpannenkoekjes zijn erg lekker met melasse of honing, en johannesbroodsiroop kan deze volledig vervangen.

Men moet echter voorzichtig zijn met het gebruik ervan. Vanwege het hoge suikergehalte wordt het niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, en ook niet voor diabetici. Iedereen die lijdt aan voedsel allergieën moet ook voorzichtig zijn.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest