Bonapeti.nl»Kruiden die goed samengaan met okragerechten

Kruiden die goed samengaan met okragerechten

Iliana AngelovaIliana Angelova
Beginner
189
Jouke Bottema
Vertaald door
Jouke Bottema
Kruiden die goed samengaan met okragerechten

Okra is een interessante en nogal controversiële groente, afkomstig uit de kaasjeskruid-familie. Deze eenjarige plant kwam naar ons toe vanuit Ethiopië en Klein-Azië en hoewel niet iedereen van de textuur houdt, is okra erin geslaagd een plaats in de keuken te verdienen vanwege zijn onmiskenbare gezondheidsvoordelen.

De Ayurveda methode plaatst okra naast asperges als een topproduct voor de spijsvertering. Het goede nieuws is dat deze groente het hele jaar door verkrijgbaar is, vers of gedroogd. Okra is rijk aan vitamines A, C, K en B, mineralen - ijzer, calcium, mangaan, magnesium en antioxidanten.

Met het lage caloriegehalte maar het rijke gehalte aan foliumzuur en flavonoïden, bètacaroteen, luteïne, xanthine en vezels, heeft okra een zeer goede werking op het spijsverteringskanaal. Het is een goede beschermer van de nieren en de lever, reguleert de bloedsuikerspiegel en wordt aanbevolen om suikerziekte te voorkomen.

Okra stoofpot is de meeste voorkomende toepassing, maar ingelegde okra of okra-soep kan ook worden gemaakt. Er zijn veel veschillende mogelijkheden.

De okra met kiprecepten zijn ook onweerstaanbaar. De delicate textuur en de neutrale smaak van de groente vereisen dat de juiste kruiden worden gebruikt om een perfecte smaak te creeeren.

Okra

De Ayurveda traditie beveelt het kruid duivelsdrek aan voor in de okra-stoofpot. Deze niet zo bekende specerij vervangt ui en knoflook volledig en combineert deze smaken en geuren in de Indiase keuken. Probeer deze specerij eens om een echt Ayurvedisch gerecht te proberen.

Okragerechten kunnen op smaak worden gebracht met knoflook, gedroogde oregano, peterselie, citroen, zwarte peper, suiker, wijnazijn, olijfolie en zout. Zo krijgt het gerecht zijn eigen karakter en scherpte en is de zachte en malse textuur van de okra een genot voor de mond.

Okra-salades bieden een herontdekking van deze groente, die ook geblancheerd of geroosterd gegeten kan worden. Hier zijn de belangrijkste kruiden voor een okra salade; opnieuw citroen, peterselie, knoflook, zwarte en witte peper. Er kan een citroendressing worden bereid waarbij de smaak van citroensap wordt gemengd met bieslook, witte peper, olijfolie en geraspte wortel voor een dikkere textuur.

Okragerechten

Voor gebakken okra worden de zaden van vers fruit gebruikt, die in een droge pan worden geroosterd en op smaak worden gebracht met olijfolie, citroensap, azijn en geperste knoflook. Experimenteer met het op smaak brengen van okrarecepten en je zult verrassende resultaten krijgen.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest