Bonapeti.nl»Hoe maak je Indiase Masala thee?

Hoe maak je Indiase Masala thee?

Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Masala thee

Je hebt misschien gehoord van Masala thee, die vooral in India wordt gebruikt. Het is een thee met een rijke samenstelling. De andere naam is Indiase thee.

Je kunt verschillende recepten voor deze genezende thee vinden, maar over het algemeen bevat het zwarte thee, melk, kruiden zoals kruidnagel en kardemom.

Indian Masala thee stimuleert de geest dankzij de kruiden die het bevat, het heeft ook een kalmerend effect en vermindert stress.

Ingrediënten voor Indiase Masala thee:

2 stokjes kaneelschors (vermindert vermoeidheid, bevordert de bloedsomloop en luchtwegen, geeft vitaliteit, is een afrodisiacum)

3-4 zaden kardemom (populair kruid in India en China, helpt longen, nieren en draagt bij aan de gezondheid van het hart)

4-5 kruidnagels (antiseptische en pijnstillende eigenschappen)

2-3 korrels zwarte peper (versnelt de stofwisseling en bevordert de bloedsomloop, goed bij verkoudheid)

2-3 bloemetjes anijs (verfrist de adem en helpt bij hoesten)

1/4 tl gember (versterkt het immuunsysteem, komt de bloedsomloop ten goede, is ook goed bij impotentie).

1 tl dille (goed voor de nieren en helpt bij het verdrijven van gas in de darmen)

1 kopje melk

3 kopjes water

2 el zwarte thee

Indien gewenst kunt u ook 2 el honing of suiker toevoegen.

Bereidingswijze:

Masala

De kaneel, kardemom en kruidnagel worden vermalen tot poeder.

Doe 3 kopjes water in een grote pot of pan. Het fornuis wordt verwarmd en de pan wordt op de kookplaat geplaatst om het water te koken. Voeg 3-4 stukjes zwarte peper toe samen met dillepoeder, anijs, gember en zwarte thee.

Nogmaals, kook gedurende 5-6 minuten en voeg 1 kopje melk toe en, indien gewenst, honing of suiker om te zoeten. Kook nog 8-10 minuten op lage temperatuur. Er komen 5-6 drankjes uit de gezette thee.

Masala thee is zeer gunstig voor de gezondheid omdat het veel kruiden bevat. Het is nuttig bij verkoudheid en griep. Specerijen zoals gember en kruidnagel in de inhoud zijn gunstig voor het spijsverteringsstelsel. De drank brengt het cholesterol in evenwicht en is goed voor het hart. Masala thee kalmeert de zenuwen en is goed voor diabetes.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest