Bonapeti.nl»Radijsjes zijn lekker en zeer gezond

Radijsjes zijn lekker en zeer gezond

Plamena M.Plamena M.
Beginner
511
Jouke Bottema
Vertaald door
Jouke Bottema
Репичките - вкусни и много полезни

Naast hun unieke smaak tijdens het lenteseizoen verrassen radijsjes ons ook met hun vele gezondheidsvoordelen. Radijsjes bevatten B-vitamines, evenals bepaalde hoeveelheden vitamine C, waardoor ze een natuurlijk middel tegen verkoudheid, virussen en griep zijn.

Het eten van radijs voorziet het lichaam van essentiele stoffen zoals kalium, zink, fosfor en foliumzuur. De aanwezigheid van water in hun samenstelling helpt om de huid te hydrateren. Het consumeren van radijsjes heeft een gunstig effect op de maag en de lever.

Een populaire eigenschap van radijsjes is de zuivering en het opnemen van verse zuurstof in het bloed. Deze groenten worden ook aanbevolen bij geelzucht, problemen met de urinewegen of obstipatie.

100 gram radijsjes bevatten slechts 16 calorieën en 15 mg vitamine C waardoor ze een geschikt product zijn voor diëten en het behouden van een gezond gewicht. Ze zijn een goede bron van antioxidanten, mineralen, vitamines en voedingsvezels.

Bovendien wordt er etherische olie in aangetroffen, die de afscheiding van de spijsverteringsklieren verbetert en zo de activiteit van het spijsverteringsstelsel verbetert.

Ползи от репичките

Het is minder bekend dat radijzen naast rauw ook als ingrediënt aan diverse gerechten kunnen worden toegevoegd. Ze kunnen worden gekookt, gepekeld, gestoomd of gestoofd. Wanneer ze worden gekookt, verliezen radijsjes hun pittige smaak en worden ze zachter. Ze vormen een geweldig bijgerecht bij geroosterd vlees of gestoomde vis. Radijs past perfect bij je broodje gehakt of geroosterd rundvlees.

In de meeste gevallen zijn we gewend om alleen het vlezige deel met de ronde of peervorm te consumeren. Alle delen van radijsjes zijn echter eetbaar.

De voordelen van het eten van radijs zijn talrijk. Het is bewezen dat ze stress bestrijden en antioxiderende eigenschappen hebben. Dit maakt ze tot een prachtig hulpmiddel voor de preventie van kanker en ontstekingen. Ze helpen de groei van tumorcellen bij darmkanker te vertragen.

Kies bij het kopen van radijs voor harde en verse zonder te veel littekens. Ze worden bewaard in de koelkast in het groentecompartiment. Ze blijven ongeveer twee weken goed.

Защо да ядем репички

Vergeet niet dat radijsjes tot de belangrijkste items in lentesalades behoren. Zorg ervoor dat je er zowel de Paassalade als groene salade mee maakt. Alle radijssalades zijn gezond en lekker!

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest