Bonapeti.nl»Theesoorten tegen voorjaarsmoeheid

Theesoorten tegen voorjaarsmoeheid

Iliana AngelovaIliana Angelova
Beginner
189
Jouke Bottema
Vertaald door
Jouke Bottema
Theesoorten tegen voorjaarsmoeheid
Foto: Albena Asenova

Lentemoeheid is iets dat bij bijna iedereen bekend is. Het kan niet als een ziekte worden gedefinieerd, maar het zorgt er wel voor dat je je een stuk zwakker voelt.

Gewichtstoename, lusteloosheid en depressie zijn vaak te wijten aan deze staat die je geen zin meer doet hebben in het leven.

Het is noodzakelijk om er aandacht aan te besteden en actie op te ondernemen om van voorjaarsmoeheid af te komen. Je hoeft je niet te wenden tot chemische hulpmiddelen en dit wordt zelfs afbevolen. Er zijn veel middelen uit de volksgeneeskunde die onze energie kunnen herstellen.

Het lichaam moet zowel gehydrateerd als energiek zijn en beide taken kunnen worden volbracht met dranken gemaakt van kruiden. We hebben het hier over kruidenthee die kracht geeft aan het lichaam.

Veel planten die specifiek in het voorjaar groeien behoren tot de mogelijkheden om te gebruiken. Mosterdzaad is een goed middel tegen vermoeidheid. Eén eetlepel ervan, gekookt in 600 milliliter water gedurende 5-6 minuten, maakt een heerlijke verfrissende thee tegen lentemoeheid, die een golf van energie geeft. Deze thee wordt drie keer per dag gedronken, niet meer dan een kopje voor elke maaltijd.

Rozemarijnthee is een andere suggestie uit de volksgeneeskunde. Dit is een stimulerende drank die met succes de ochtendkoffie kan vervangen.

Thee

Rozemarijn gecombineerd met een lepel honing als zoetstof geeft meer energie dan cafeïne. Een theelepel van het kruid wordt 10 minuten gekookt in een halve liter water. De oxides die het bevat, versnelt de bloedcirculatie, verdrijft vermoeidheid en geeft het lichaam weer energie.

Hydratatie van het lichaam is een belangrijke factor in de succesvolle strijd tegen lentevermoeidheid. Dit wordt niet alleen bereikt door veel water te drinken, maar ook door groene kruidenthee te drinken. Groene thee heeft allereerst krachtige antioxiderende eigenschappen en bevat cafeïne, dat stimuleert.

Detox is een must in de lente om alle gifstoffen weg te spoelen die zijn opgehoopt door het leven en het dieet in de winter. Ayurveda beveelt de Indiase thee garam masala aan, die tientallen Indiase kruiden bevat voor ontgifting.

Onze natuurlijke apotheek biedt kant-en-klare thee van rozenbottel, brandnetel, paardenbloem, ereprijs aan, een speciaal geselecteerde thee om lentemoeheid te elimineren. Deze natuurlijke thee ondersteunt de afgifte van gifstoffen, herstelt de vitaliteit en verzadigt het lichaam met energie.

Als je nog sneller de vervelende symptomen van lentemoeheid wilt overwinnen, zie dan ook onze detoxrecepten.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest