Bonapeti.nl»Dit is waarom we meer aardbeien moeten eten

Dit is waarom we meer aardbeien moeten eten

Jouke Bottema
Vertaald door
Jouke Bottema
Dit is waarom we meer aardbeien moeten eten

Aardbeien zjn prachtige geschenk van moeder natuur en een ware fruitige verleiding. Ze winnen je met hun smakelijke uiterlijk, aangename geur en onweerstaanbare smaak. Het is geen toeval dat aardbeien het hoofdingrediënt zijn van enkele van de beroemdste en meest geliefde fruitdesserts en cocktails.

Naast hun ongelooflijke smaak kunnen deze kleine, zoete rode vruchten ook prat gaan op een aantal stoffen die waardevol zijn voor het lichaam. Aardbeien zijn een geweldige bron van vitamine C en B en een veelvoud aan mineralen zoals kalium, calcium, magnesium en fosfor. Ze zijn rijk aan biotine, wat goed is voor huid en haar, antioxidanten, vezels, ellaginezuur en foliumzuur, wat uiterst noodzakelijk is voor als je zwanger wilt worden, tijdens de zwangerschap en tegen bloedarmoede.

Aardbeien bevatten ook citroenzuur, salicylzuur en appelzuur, die de stofwisseling verbeteren en de spijsvertering versoepelen. Deze fruitige lekkernijen hebben diuretische, ontstekingsremmende en ontgiftende eigenschappen en alle unieke gunstige ingredienten in aardbeien hebben talloze gezondheidsvoordelen en maken ze tot een effectief middel tegen een aantal kwalen.

Ontdek waarom je meer aardbeien zou moeten eten!

Aardbeien voor een sterk immuunsysteem

Aardbeien

Dankzij hun hoge vitamine C gehalte zijn aardbeien een uitstekende boost voor je immuunsysteem. Ze verhogen de immuniteit en de afweer van het lichaam in de strijd tegen verschillende virussen en infecties. Een theekopje aardbeien bevat meer dan 100% van de noodzakelijke dagelijkse dosis van deze waardevolle vitamine.

Aardbeien tegen artritis en jicht

De antioxidanten en ontgifters in de rode vrucht bestrijden de effecten van schade door vrije radicalen in het lichaam, zoals degeneratie van spieren en weefsels, verlies van vocht dat de gewrichten ondersteunt en de ophoping van zuren en giftige stoffen in het lichaam die leiden tot het ontstaan van artritis en jicht.

Aardbeien om het risico op hartziekten te verminderen

Aardbeien zijn een goede bron van B-vitamines, waarvan sommige de hartspier versterken en de hartfunctie verbeteren. De kleine vruchten zijn ook een geweldig middel om het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen. Dit komt door de afwezigheid van vet en hun rijke gehalte aan vezels, antioxidanten en foliumzuur.

Aardbeien voor een gezonde spijsvertering

Voordelen van aardbeien

Aardbeien zijn rijk aan vezels, wat nuttig is voor het goed functioneren van het spijsverteringsstelsel en zorgt voor een goede balans van de darmflora. Bovendien bevatten ze een grote hoeveelheid water dat, in combinatie met vezels, voorkomt dat de maag opzwelt, gasvorming optreedt en de beweging van afvalstoffen door het spijsverteringskanaal vergemakkelijkt.

Aardbeien om de bloeddruk te reguleren

De mineralen kalium en magnesium in de samenstelling van de heerlijke aardbeien werken effectief om een hoge bloeddruk te verlagen, welke wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van overtollige hoeveelheden zout in het lichaam.

Aardbeien tegen oogziekten

Aardbeien zijn goed voor de ogen

De sappige vruchten zijn uiterst gunstig voor de gezondheid van de ogen, omdat ze de pigmenten luteine en zeaxanthine bevatten. Dit zijn carotenoïden die zorgen voor een goed gezichtsvermogen en beschermen tegen staar en maculadegeneratie. Bovendien versterkt de vitamine C in aardbeien het hoornvlies en het netvlies.

Aardbeien als goede hulp bij afvallen

Aardbeien zijn een geschikt voedingsmiddel voor mensen die een dieet volgen en kampen met overgewicht. Ze bevatten geen vet, bevatten weinig calorieën en bevatten heel weinig natrium en suiker. De anthocyanen die ze bevatten, waaraan de vrucht zijn rode kleur te danken heeft, voorkomen de ophoping van vet en helpen de reeds opgehoopte vetten te verbranden.

Om te profiteren van alle goede eigenschappen van dit sappige fruit, maak meer aardbeienrecepten of probeer eens een van onze aardbeientaarten.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest