Bonapeti.nl»Waarom we frambozen moeten eten

Waarom we frambozen moeten eten

Plamena M.Plamena M.
Beginner
511
Jouke Bottema
Vertaald door
Jouke Bottema
Waarom we frambozen moeten eten

Frambozen; deze kleine rode vruchten zijn een van de grootste verleidingen als het warm is. Aarzel niet en geniet ervan zolang ze nog in de winkels te vinden zijn. Frambozen zijn niet alleen lekker maar ook ongelooflijk gezond.

Rode frambozen zijn het populairst. Daarnaast zijn er echter ook bramen en deze hebben een meer paarse en geelgouden kleur. Bramen bevatten veelal dezelfde gezonde eigenschappen als frambozen.

Frambozen bevatten weinig vet en calorieën, maar zitten boordevol vitamines en mineralen. Dit maakt ze perfect voor het bestrijden van een aantal aandoeningen.

De kleine rode vruchten zitten boordevol vitamine C. Hierdoor zijn ze een krachtige antioxidant die vrije radicalen bestrijdt. Het resultaat is een verbeterde en duurzame immuniteit. Bovendien zorgt vitamine C, in combinatie met de antioxidant zeaxanthine, in de vruchten er ook voor om de ogen gezond te houden.

Frambozen bevatten een zeer hoog vezelgehalte. Hun consumptie bevordert de werking van het spijsverteringskanaal. Bij constipatie worden verse frambozen aanbevolen. Bovendien zijn het de vezels in het fruit die hen in staat stellen om de bloedsuikerspiegel te reguleren.

Als je een zoetekauw bent zijn frambozen een gezonde keuze, omdat ze het bloedsuikerniveau reguleren. Op deze manier wordt ook het risico op het ontwikkelen van diabetes verkleind.

Frambozen

Frambozen bevatten een hoog kaliumgehalte wat uiterst belangrijk is voor een goede gezondheid van het hart. De flavonoïden erin helpen de gezondheid van de hersenen te onderhouden. Er wordt aangenomen dat regelmatige consumptie van frambozen het geheugen stimuleert.

Deskundigen zijn ervan overtuigd dat frambozen gegeten moeten worden als we er langer jong uit willen zien. De werkende stoffen in frambozen stimuleren de productie van collageen, wat het belangrijkste eiwit is voor celregeneratie. Collageen wordt geassocieerd met de elasticiteit en een gezond uitstraling van de huid.

Tot de andere actieve ingrediënten in frambozen behoren tannines en antioxidanten. Deze zijn goed tegen elke ontsteking van de maag, botten en het cardiovasculaire systeem.

Frambozen passen in elk dieet en gezondere levensstijl. Naast dat ze weinig calorieën bevatten, hebben ze ook ontgiftende eigenschappen. Om je stofwisseling een boost te geven kun je het beste bij het ontbijt een handjevol van dit heerlijke fruit eten. Ze zijn zeker ook geschikt als tussendoortje.

Verse frambozen en vooral frambozenbladthee kunnen een pijnlijke menstruatie verlichten. De actieve ingrediënten helpen de bekkenspieren om aan te spannen. Bovendien beveelt de volksgeneeskunde frambozenbladthee aan als je sneller zwanger wilt worden.

Bekijk ook onze recepten voor:

- frambozencheesecake;

- frambozencake;

- en andere frambozendesserts.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest