Bonapeti.nl»Waarom we kaneel moeten gebruiken

Waarom we kaneel moeten gebruiken

Jouke Bottema
Vertaald door
Jouke Bottema
Защо да използваме канела?

Kaneel heeft een uniek en sterk aroma dat niet kan worden verward. Het is een onmisbare specerij voor veel zoete lekkernijen in de herfst en winter. We kunnen niet onverschillig blijven bij de geur van een vers gebakken appel kaneeltaart en we worden onmiddellijk vervuld van warme gevoelens. Zelfs als je dit leest, kun je de geur al ruiken, toch?

Wat geeft deze magische specerij ons nog meer, behalve dat het de zintuigen prikkelt?

De genezende eigenschappen van kaneel zijn al bekend sinds de oudheid en in het verleden werd kaneel gebruikt om een aantal aandoeningen te behandelen, waaronder:

- aandoeningen aan de luchtwegen;

- gynaecologische problemen;

- problemen met de spijsvertering.

In de afgelopen decennia is het ook bekend geworden als een ontstekingsremmend middel en helpt het de cognitieve functies te verbeteren.

Kaneel is ook een veelgebruikt ingrediënt voor het maken van verschillende wondermiddelen, vooral voor de liefde, maar laten we dat gedeelte overlaten aan de liefhebbers van het occulte en in dit artikel meer kijken naar de voordelen van kaneelconsumptie voor het lichaam.

Kaneel heeft antioxiderende eigenschappen

Чай с канела

Net als andere specerijen bevat kaneel plantaardige stoffen, polyfenolen genaamd, die beschermende, antioxiderende eigenschappen hebben. Het zijn deze verbindingen die veel van de gezondheidsvoordelen bieden en ook fungeren als conserveermiddel bij voedselbereiding.

Kaneel heeft een ontstekingsremmende werking

Deze zelfde antioxidanten dragen bij aan het ontstekingsremmende effect van kaneel. Naarmate we ouder worden, kan dit nuttig zijn, omdat ontstekingen vaak gepaard gaan met een aantal ouderdomsziekten.

Kan antivirale eigenschappen hebben

Sommige onderzoeken suggereren dat kaneel ook bescherming kan bieden tegen bepaalde virussen, waaronder griep en de door muggen overgebrachte koorts veroorzaakt door dengue.

Kaneel verlaagt de bloedsuikerspiegel en het risico op diabetes type 2

Kaneel helpt om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Dit wordt bereikt via een aantal verschillende mechanismen, waaronder het controleren van de hoeveelheid glucose die in de bloedbaan terechtkomt.

Kaneel kan de cognitieve functies stimuleren

Канела

Aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer komen vaker voor naarmate we ouder worden en worden meestal veroorzaakt door de progressieve achteruitgang van hersencellen. Bij de ziekte van Alzheimer zorgt de ophoping van eiwitfragmenten in de hersenen ervoor dat de manier waarop iemand denkt en zich dingen herinnert, wordt vertraagd.

Kaneel bevat twee stoffen die de ophoping van deze eiwitten lijken af te remmen.

Kaneel helpt om de bloeddruk onder controle te houden

Er zijn aanwijzingen dat regelmatige consumptie van kaneel leidt tot een verlaging van de bloeddruk op korte termijn.

Kaneel ondersteunt de darmflora

Sommige specerijen, waaronder kaneel, hebben probiotische eigenschappen. Regelmatig consumeren ervan kan helpen de balans van bacteriën in je darmen te herstellen, de spijsvertering te ondersteunen en spijsverteringsproblemen te verlichten.

Kaneel kan beschermen tegen kanker

Kaneelextracten kunnen bescherming bieden tegen kanker. In dit opzicht lijkt de specerij nuttig te zijn bij het verminderen van de groei van kankercellen, het beperken van de vorming van bloedvaten in tumoren en het vernietigen van kankercellen.

Kaneel helpt om overgewicht tegen te gaan

Waarom we kaneel moeten gebruiken

Onderzoek heeft aangetoond dat kaneel enkele van de slechte effecten van het eten van vetrijk voedsel vermindert. Dit kan helpen bij het algemene plan voor gewichtsverlies.

De ontstekingsremmende en antibacteriele eigenschappen van kaneel kunnen extra hulp bieden aan degenen die proberen af te vallen door de algemene gezondheid van je lichaam te bevorderen en te zorgen dat je je voedsel beter verwerkt.

De volgende keer dat je je afvraagt of kaneel aan de ochtendkoffie moet worden toegevoegd, is het antwoord JA. Je kunt natuurlijk ook gewoon een snoepje met kaneel of kaneelbroodjes proberen.

Lees meer over kaneel:

- De geweldige voordelen van de combinatie van honing en kaneel;

- Ceylon kaneel - wat we moeten weten

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest