Bonapeti.nl»Hoe maak je Sofritosaus?

Hoe maak je Sofritosaus?

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Beginner
54
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange

Inhoudsopgave:

Sofrito Saus

Als het gaat om Spaanse keuken, associeert zowat iedereen het met de grote verscheidenheid aan tapas, koude gazpachosoep, paella, evenals de talrijke recepten voor de bereiding van vis en zeevruchten.

En echt, alles wat tot nu toe is gespecificeerd, is een uitstekende beschrijving van de culinaire passies die in dit prachtige mediterrane land woeden, maar het zou nog steeds allemaal onvoldoende zijn als we de Spaanse sauzen niet noemen.

Of je nu een Romesco- of Sofrito-saus maakt, ze zullen een veel vollere smaak geven aan wat je ook aan je gasten serveert. Ze zijn geschikt voor varkensvlees, kalfsvlees, konijnen- en wildvlees, maar ook voor vogelvlees of vis. En waarom ook geen groentegerechten?

Van alle sauzen is de favoriete saus voor de Spanjaarden nog steeds Sofrito, die kan worden bereid met alleen water of met vlees of groentebouillon, maar ook met visbouillon of witte wijn als het voor vis is.

Het is belangrijk om geen van de hoofdingrediënten weg te laten, namelijk: uien, knoflook, tomaten, olijfolie, zout, suiker en zwarte peper. Hier vindt je het hoofdrecept en daarna vindt je enkele andere producten die aan de saus kunnen worden toegevoegd als je het een beetje wilt veranderen.

Sofritosaus

Tomatensaus

Ingrediënten: 2 uienkoppen, 2-3 teentjes knoflook, 3-4 tomaten, 5 el olijfolie, zout, zwarte peper en suiker naar smaak.

Voorbereiding: Snijd de uien zo fijn mogelijk, maar rasp ze niet. Snijd de tomaten in blokjes, pers de knoflook. Giet de olijfolie in een pan en fruit de uien onder een deksel op laag vuur.

Het smoren duurt ongeveer een uur, dus houd daar rekening mee. Roer af en toe of voeg water, bouillon of wijn toe. Zodra ze goudbruin zijn, voeg je de knoflook en tomaten toe en bak je totdat het vocht is verdampt. Breng de saus tenslotte op smaak met suiker, zout en zwarte peper.

Naast deze ingrediënten voor de sofrito, waar je in principe niet zonder kunt, kun je ook fijngesneden wortel of prei toevoegen. Ook kun je, als de saus klaar is, fijngehakte peterselie of bieslook erover strooien.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen