bonapeti.nl»Hoe verse kruiden goed te wassen?

Hoe verse kruiden goed te wassen?

Diana IvanovaDiana Ivanova
Beginner
1613
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Groene kruiden wassen

Hygiëne in de keuken is de sleutel tot veiligheid en gezondheid. Dit geldt niet alleen voor het wassen van de handen voor het koken, maar ook voor het goed verwerken van producten. We zullen je vertellen hoe je groene kruiden goed wast en of je het moet doen.

Moet je de verse kruiden wassen

De meeste mensen die een persoonlijke tuin hebben waar ze kruiden verbouwen, weten het zeker: de lekkerste vruchten zijn die we eten van de tak en groene kruiden rechtstreeks van de stengel. Dit is logisch - vers geplukte planten bevatten meer vitamines en sporenelementen.

Maar dit betekent niet dat de hygiëne moet worden verwaarloosd. Groene specerijen moeten worden gewassen, zelfs als u ze in uw tuin hebt gekweekt en niet op de markt of in de winkel hebt gekocht. Wassen is nodig om grote en kleine bladeren te reinigen van stof, vuil, kleine insecten - mieren en spinnen.

Zeer zelden worden in kasplanten - die we in de winkel kopen - eieren van parasieten gevonden, die, als ze in het lichaam komen, helminthiasis of wormen kunnen veroorzaken.

Hoe verse kruiden goed te wassen

Er zijn een paar basisregels voor het schoonmaken en verwerken van groene kruiden:

Sorteer en maak de planten eerst goed schoon: verwijder gele bladeren; verwijder indien nodig de wortels; controleer of er niet per ongeluk oneetbaar onkruid tussen de groene kruiden is gevallen.

Kruiden schoonmaken

Week de groenten 15 minuten in lauw water. Dit is nodig om ze te reinigen van insecten die zich tussen de bladeren kunnen verstoppen.

U hoeft ze niet lang te wassen: spoel ze na het weken af met water. Om de bladeren van viezigheid te ontdoen, is het in de regel voldoende om snel een bosje sla, peterselie of dille onder stromend water af te spoelen. Als u voor kinderen kookt, giet dan kokend water over de planten.

Om mogelijke ziektemakers volledig veilig te verwijderen, kun je groene kruiden weken met zout of azijn. Een eetlepel azijn per liter water is voldoende voor een desinfecterende oplossing. Het mengsel helpt 30% van de nitraten kwijt te raken en brengt de eieren van de parasieten naar de oppervlakte. Deze methode moet worden gebruikt als u niet zeker bent van de kwaliteit van de greens.

Groene kruiden moet je niet wassen met chemicaliën, schoonmaakmiddelen en zeep. Deze stoffen kunnen niet volledig van de planten worden afgewassen, waardoor ze in het voedsel terechtkomen en allergische reacties of vergiftigingen kunnen veroorzaken.

Lees ook aan welke gerechten groene kruiden worden toegevoegd en hoe je groene kruiden kweekt thuis.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen