Bonapeti.nl»Hoe droog je kruiden?

Hoe droog je kruiden?

HrisiHrisi
Beginner
8
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe droog je kruiden?

Kruiden zijn de wonderbaarlijkste ingrediënten van de natuur die ons kunnen helpen met een aantal problemen. Dit zijn natuurlijke remedies die, in tegenstelling tot andere, goedkoper, leuker en soms effectiever zijn. Je kunt ze in je tuin kweken of kopen, het is belangrijk om altijd in ieder geval een paar kruiden in huis te hebben. U kunt basilicum, bonenkruid, oregano, tijm en alle andere kruiden die u in uw dagelijks leven gebruikt, drogen.

Wie zich aan deze regel houdt, weet dat je kruiden niet kunt bewaren en consumeren als ze niet gedroogd zijn. Het mooie is dat zelfs in deze staat de planten hun nuttige eigenschappen niet verliezen. De vraag is, hoe kunnen we kruiden drogen, als we ze niet in deze vorm hebben gekocht.

Hier zijn enkele manieren om kruiden te drogen

Mensen kiezen er steeds vaker voor om kruiden te drogen aan de lucht - de meest effectieve methode en de meest populaire. Je hebt een vel papier nodig, een krant, een keukenrol of iets dergelijks om de gescheurde kruidenblaadjes op te smeren. Plaats ze bijvoorbeeld in een bak, bord of schaal en de bovenkant moet worden afgedekt ter bescherming tegen insecten, stof en andere verontreinigingen. Zet de kom met de kruiden op een plek uit de buurt van licht en wind. Het beste is om de blaadjes om 12 uur aan de ene en dan de andere kant om te draaien zodat ze niet gaan schimmelen en goed drogen. Het proces duurt ongeveer 2-3 dagen. Je zult merken dat ze uitgedroogd zijn, omdat ze lichter zijn en meer geluid maken.

Een snellere manier dan bovenstaande is om kruiden in de oven te drogen. Je moet hier voorzichtig zijn, want als de planten verbranden, verliezen ze hun nuttige eigenschappen en smaak. Dit doe je door de bladeren weer te scheiden en in een bakplaat te leggen. Dek ze af en laat ze 30 minuten rusten op 40-50 graden. Draai ze na een half uur om en weer 30 minuten aan. Schakel na het verstrijken van deze tijd de oven uit en laat hem open staan om af te koelen. Over een uurtje zijn ze klaar.

Een bijna onbekende methode is magnetrondrogen. Het is erg snel en niet veeleisend. Het principe is hetzelfde, de bladeren moeten op papier staan en ermee bedekt zijn. Laat ze niet langer dan een minuut, anderhalve minuut liggen. Als ze beginnen te branden, verwijder ze dan onmiddellijk. Als de planten na deze minuut nog niet helemaal droog zijn, kun je ze nog 30 seconden drogen.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen