Bonapeti.nl»Pompoenen kweken

Pompoenen kweken

Plamena M.Plamena M.
Beginner
49
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Pompoenen kweken

Pompoen is een plant die behoort tot de zogenaamde vruchtgroenten. Het is een favoriet dessert van mensen van alle leeftijden en het is buitengewoon heilzaam en gezond.

Wanneer u besluit pompoenen te kweken, moet u eerst de juiste plaats hiervoor kiezen. De pompoen gedijt in goed verlichte gebieden beschermd tegen de wind. De geselecteerde grond moet rijk zijn aan voedingsstoffen, goed bemest door het vorige gewas.

De grondbewerking vindt plaats in de herfst. Het begint met schijven, die het onkruid vernietigen, waarna er diep geploegd wordt - op 30-35 cm. Mest-, fosfor- en kaliummeststoffen worden erdoor geïntroduceerd.

Pompoenen planten

In het voorjaar wordt de grond weer bewerkt, waardoor er een goed thermisch en lucht-gas mengsel in de bodem ontstaat. Hiervoor wordt het 1-2 keer gekweekt op een diepte van 12-14 cm zonder de grondlaag te keren, waarbij 25-30 kg ammoniumnitraat per hectare wordt aangebracht.

Pompoenen worden eind april geplant, wanneer de temperatuur op een diepte van 10 cm in de grond 14°C bereikt. Er moet ook rekening worden gehouden met de mogelijkheid van vorst en de mogelijkheid dat deze de planten aantasten wanneer ze al zijn ontkiemd, moet worden vermeden.

Nesten worden gemaakt met behulp van een schoffel van 40-50 cm. In elk van hen worden 5-6 zaden geplant. Ze worden op lagen geplaatst, d.w.z. de helft wordt ondieper geplant dan de andere. Voor een betere en snellere groei is het goed om zaadontkieming te oefenen.

Laat ze 10-12 uur weken in koud water (28-30°C). Voor een hectare heb je ongeveer 300-500 zaden nodig.

Na het graven is het goed om goed verteerde mest over de nesten te strooien om vocht vast te houden en de ondergrond altijd los te houden. Nadat de zaden zijn geplant, is regelmatige grondbewerking nodig, zoals graven en water geven, evenals onkruidbestrijding.

Pompoenen

Het eerste rooien van de pompoenen wordt gedaan na de vorming van het eerste echte blad en het tweede wordt gedaan voordat de planten volledig ontwikkelde zijtakken hebben. Wanneer de planten 2-3 echte bladeren vormen, worden ze getransplanteerd en verspreid door 1 plant in een nest te laten.

Zelfs als je geen tijd hebt om de pompoenen regelmatig water te geven, maak je geen zorgen - ze hebben een goed ontwikkeld wortelstelsel en een uitstekend vermogen om vocht uit de onderste grondlagen te gebruiken.

De producten worden tegen het einde van september geoogst, vóór de hevige herfstregens. De vruchten zijn eetbaar nadat ze na het plukken 20-25 dagen in de zon hebben gestaan. Dit komt de kwaliteit en houdbaarheid ten goede.

Zie ook pompoen invriezen, pompoen schoonmaken en waarom pompoen gezond is.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest