Bonapeti.nl»Hoe bewaar je pompoen?

Hoe bewaar je pompoen?

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Beginner
54
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoe bewaar je pompoen?

Pompoen verschijnt in de herfst en afgezien van Halloween en het plezier dat hiermee gepaard gaat, beginnen we net onze fantasie te gebruiken om het vaker op ons menu te zetten. Juist omdat het herfst is!

Hoewel de pompoen zelf behoorlijk duurzaam is, kun je hem tot het einde van de winter of lente op geen enkele manier bewaren zolang je de integriteit ervan niet hebt beschadigd. Je kunt het meestal invriezen.

Als je niet genoeg ruimte hebt om het op te bergen, moet je het bewaren - in stukjes snijden of raspen. We laten de gevallen buiten beschouwing waar pompoen wordt bewaard in de vorm van pompoen jam.

Hier zijn enkele manieren om pompoen te bewaren zodat je het hele jaar door van de zoete smaak kunt genieten.

Gepotte pompoen

De makkelijkste optie is, na het wassen en schillen van de pompoen, deze in stukken van ongeveer 2-3 cm te snijden. Blancheer de stukjes pompoen ongeveer 2-3 minuten en doe ze in potten.

Om pompoen op deze manier te bewaren, is het het beste om grotere potten te kiezen - dan die waarin we compotes bereiden. Voeg water toe tot net onder de rand van de potten, sluit ze en steriliseer ze gedurende ongeveer 1 uur. Als u grotere potten gebruikt, moet de sterilisatietijd ongeveer 90 minuten zijn.

Geconserveerde pompoen
Foto: Rusiana Mihailova

Geraspte pompoen in pot

Een tweede optie is om de pompoen vooraf te raspen op een grote rasp. Hiervoor moet u het natuurlijk eerst wassen en schillen. Zet geschikte potten klaar, stop de geraspte pompoen erin en voeg voldoende water toe om de lucht eruit te halen. Sluit de potten en steriliseer ze gedurende 40 minuten als ze klein zijn. Voor grotere potten moet de sterilisatietijd worden verlengd. Desgewenst kunt u suiker of een andere zoetstof aan de pompoen toevoegen, maar dan is deze alleen geschikt voor desserts.

Gemarineerde pompoen

Je kunt ook een meer exotische pompoen recept proberen, die in dit geval een zoet-pittige smaak krijgt. Plaats in een diepe en brede pan 3 kopjes appelazijn, 5 kopjes suiker, de geraspte schil van 1 citroen, 3 kaneelstokjes, 4 el geraspte gember en 1 el zout

Kook deze marinade en voeg er 1 geschilde en in stukken gesneden pompoen aan toe (maximaal 2 kg). Kook nog een minuut of 20. Als je de pompoen tot een week na het marineren wilt consumeren, kun je deze gewoon in potten met de marinade doen en in de koelkast bewaren. Als u er later van wilt genieten, moet u het steriliseren.

Leer ook pompoen invriezen of probeer een van onze recepten voor:

- pompoen roomsoep;

- of pompoen kwarktaart;

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen