Bonapeti.nl»Hoe beheer je je suikerverslaving?

Hoe beheer je je suikerverslaving?

Jana G.Jana G.
Beginner
41
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoe u uw zoetekauw kunt beheersen

Als je het gevoel hebt dat je gewoonte om toetjes te eten uit de hand is gelopen, probeer dan eerst te begrijpen wat de oorzaak is van je verslaving aan zoete dingen. Frequente consumptie van snoep kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen en uw figuur ernstig ruïneren.

Het zeldzame verlangen naar iets zoets heeft een goed effect op het lichaam, maar als je elke dag chocolade, cake of wafels consumeert, dan is er een tekort in het lichaam waar aandacht aan moet worden besteed. Het is ook mogelijk dat het een kwestie is van een simpele gewoonte, die echter moet worden uitgeroeid.

Een manier om je trek in zoetigheid onder controle te houden is door een voedingsdagboek bij te houden. Er zijn andere methoden om de drang om je leven te veraangenamen te beheersen.

Vraag jezelf af - waarom heb je hunkering naar iets zoets en waarom wil je je thee en koffie drinken met een paar lepels suiker. Wil je echt snoep eten of is het gewoon een emotionele reactie veroorzaakt door stress of gewoonte.

Het eten van koolhydraten en suiker helpt bij het aanmaken van serotonine, wat zorgt voor een goed humeur. Het doet je denken dat snoep je problemen oplost.

Vergeleken met witbrood en rijst, produceren de complexe koolhydraten in volle granen een gevoel van volheid dat ervoor zorgt dat uw bloedsuikerspiegel niet stijgt en crasht.

Dat is precies wat leidt tot verslaving aan snoep. Volle granen worden in verband gebracht met een lager risico op diabetes en aanhoudend gewichtsverlies.

Het verlangen naar snoep voorkomt gewichtsverlies

Als je een sterke zoetekauw bent, probeer dan je trek te stillen met een gezondere keuze - vers fruit of yoghurt. Hoewel deze producten ook suiker bevatten, zijn ze ook rijk aan gezonde voedingsstoffen: vitamines, eiwitten, vezels en antioxidanten. Zet in op gezonde tussendoortjes die niet alleen je honger stillen, maar je ook voor een langere tijd verzadigd houden.

Drink voldoende water en probeer altijd goed gehydrateerd te zijn. Soms vergeten we water te drinken en verwarren we dorst met honger. Dus als je ineens zin hebt in een stukje chocolade, drink dan eerst een glas water en kijk hoe je je voelt. Water vermindert de honger en verfrist het lichaam, dus maak er je favoriete drankje van, vooral tijdens de hete zomermaanden.

Plan wanneer je gaat eten, zodat je niet verleid wordt door ongezonde toetjes alleen maar omdat je honger hebt. Eet om de drie tot vijf uur en je bloedsuikerspiegel zal stabiel zijn. Als je vaak maaltijden overslaat, is het heel normaal dat je snelle suikers nodig hebt om je te vullen. Dit is hoe het constante verlangen naar snoep en de vicieuze cirkel van ongezond eten wordt geboren.

Het ontbijt overslaan is een zeer schadelijke gewoonte die je moet proberen uit te roeien. Aan het begin van de dag heeft het lichaam goede en gezonde voeding nodig om na een nacht slapen te herstellen en nieuwe energie op te doen voor de volgende dag. Als je alleen maar koffie drinkt of iets snels en ongezonds eet, krijg je al na een paar uur honger en is het heel goed mogelijk om op zoek te gaan naar iets zoets. Creëer gezonde ontbijtgewoonten en u zult zien hoe uw algehele dieet zal veranderen en uw verlangen naar zoetigheid zal beginnen af ​​te nemen.

Het overslaan van het ontbijt verhoogt de trek in snoep

Gebrek aan slaap is ook een van de belangrijkste oorzaken van overmatige hunkering naar zoet. Wetenschappers hebben bewezen dat een gebrek aan slaap rechtstreeks verband houdt met lage niveaus van leptine, het hormoon dat de eetlust regelt, terwijl tegelijkertijd het hongerhormoon, ghreline, toeneemt. Zorg ervoor dat je minimaal 7-8 uur slaap krijgt, zodat je lichaam zich goed voelt en je geen toevlucht hoeft te nemen tot ongezond voedsel en snoep.

Het volgende advies lijkt u misschien vreemd, maar het is eigenlijk heel effectief. Probeer je eten altijd op smaak te brengen met goede kruiden. Dit wordt verklaard door het feit dat smaakvolle gerechten de smaakpapillen bevredigen en een belangrijke stap zijn in het reguleren van eetgewoonten. Kies waar mogelijk voor verse kruiden, kwaliteit olijfolie en azijn, als je voor meer exotische kruiden wilt gaan.

Van bepaalde smaken zoals kaneel en fenegriek is bekend dat ze de eetlust onderdrukken, dus experimenteer en kijk wat het beste bij je smaak en behoeften past.

De enige manier om van je suikerverslaving af te komen, is door eerlijk tegen jezelf te zijn. Als je merkt dat je te veel snoep consumeert, leg dan de nadruk op verse producten en volle granen.

Stop met het bewaren van verschillende soorten snoep en koekjes op de planken in de keuken. Als je altijd iets zoets bij de hand hebt, is het volkomen normaal om in de verleiding te komen. Vervang snoep door een schaal met fruit en als je trek hebt in snoep, eet dan gewoon een stuk fruit. Zo roei je de oude gewoonte uit om altijd iets zoets te pakken als je langs de keuken komt. Gewoonten worden aangeleerd, dus probeer gezonde gewoontes te ontwikkelen.

Als je nog steeds constante trek in zoet hebt, kun je ook naar je huisarts gaan. Misschien maak je wat fouten in je dieet of heb je een vitaminetekort waardoor je ongezonde trek in snoep krijgt.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen