Bonapeti.nl»Hoe rooster je noten?

Hoe rooster je noten?

Diana IvanovaDiana Ivanova
Beginner
3533
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoe rooster je noten?

Het roosteren van de noten, die aan deeg, cake of salade worden toegevoegd, benadrukt hun smaak. Hazelnoten, pinda's of walnoten worden echte waardevolle ingrediënten in elk gerecht. Laten we eens kijken naar alle voor- en nadelen van verschillende methoden voor het roosteren van noten.

Noten roosteren op een voorverwarmde pan

De methode claimt de snelste te zijn. Verhit hiervoor een niet-ingevette koekenpan op matig vuur en voeg als deze heet is de noten toe. Roer ze dan door elkaar en schud de pan een paar keer, totdat ze geroosterd zijn. De tijd is afhankelijk van de grootte van de noten.

Resultaat: Snel en gemakkelijk - 1-5 minuten. De noten zijn geroosterd, maar niet gelijkmatig. Ze hebben meestal een paar verkoolde plekken op hen. Dit hangt vooral af van hun oneffen oppervlak. De noten hebben geen tijd om volledig te roosteren - van binnen en van buiten. Snel, maar niet erg hoogwaardig roosteren. Noten worden niet zo rijk van smaak als zou moeten. Deze geroosterde noten zijn perfect voor het maken van groentesalades.

Noten roosteren in een pan zonder voorverwarmen

Geroosterde noten

Doe de noten in een niet ingevette en niet verwarmde pan. Zet de kookplaat op middelhoge temperatuur en begin met roosteren. Roer de noten, door de pan voortdurend te schudden, tot deze is opgewarmd en vervolgens tot de noten goudbruin zijn.

Resultaat: Duurt 3-7 minuten. De noten bruinen gelijkmatiger dan in een voorverwarmde pan, maar je hebt toch een paar verbrande, verkoolde plekjes. In tegenstelling tot de vorige methode worden de noten echter gelijkmatiger van binnen en van buiten geroosterd. Deze methode voor het roosteren van noten is meer gecontroleerd. Maar zelfs met een zorgvuldige voorbereiding is het resultaat niet perfect.

Noten roosteren in een magnetron

Gezouten geroosterde noten

De noten worden gemengd met een kleine hoeveelheid plantaardige olie om beter bruin te worden. Daarna worden ze in een gelijkmatige laag uitgespreid op een bakplaat, die geschikt is voor een magnetron (u kunt ook bakpapier gebruiken). Rooster op 700 W in stappen van 1 minuut.

Resultaat: Duurt 3-5 minuten. Het is moeilijker om de mate van gereedheid van de noten te bepalen. Een teken van gereedheid is niet het uiterlijk, maar het aroma - het neemt merkbaar toe. Ook zijn noten erg heet na het koken en hebben ze meer tijd nodig om af te koelen. En de grootte van de magnetron beperkt het aantal noten dat je tegelijk kunt roosteren. Voor velen lijkt deze methode misschien een beetje contra-intuïtief, maar vreemd genoeg werkt het! Het is beter om op je eigen neus te vertrouwen, maar als je een kleine hoeveelheid noten moet roosteren, helpt de magnetron.

Noten roosteren in de oven

Печени ядки фъстъци

De methode neemt de meeste tijd in beslag. Leg hiervoor de noten in een gelijkmatige laag op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze in een op 180°C voorverwarmde oven. Verwijder na 5 minuten de bakplaat en roer de noten door. Controleer vervolgens elke 2-3 minuten of ze klaar zijn.

Resultaten: Het enige nadeel is de tijd - 5-8 minuten, deze methode is de langste van allemaal. Het resultaat zijn perfect geroosterde noten. Ze zijn gelijkmatig bruin en geroosterd van binnen en van buiten met een rijke smaak. Het is waar dat deze methode geen constante aandacht vereist. Maar je kunt in deze tijd ook andere dingen doen. Het eindresultaat spreekt in het voordeel van deze roostermethode.

Met deze methode kun je perfecte geroosterde pindas, geroosterde amandelen of geroosterde zaden maken.

Lees verder:

- Precies hoeveel noten het goed is om per dag te eten;

- Waarom zouden we zaden en noten moeten laten weken

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest