Bonapeti.nl»Hoe stil je je honger?

Hoe stil je je honger?

DesislavaDesislava
Beginner
15
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Honger stillen

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen te veel eten of vals spelen tijdens hun dieet, is honger. Honger is de natuurlijke reactie van het lichaam op een vermindering van de calorieën in de voeding. Hongerbeheersing is vaak de moeilijkste aanpassing bij het starten van een nieuw dieetplan.

Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om de honger te beteugelen zonder gewichtsverlies in gevaar te brengen.

Stap 1

Leer onderscheid te maken tussen daadwerkelijke honger en de psychologische drang om te eten. Als je hunkert naar troostmaaltijden, kan je lichaam op deze behoeften reageren door je honger te vergroten. Geef aan jezelf toe dat dit valse honger is.

Stap 2

Drink een vol glas water wanneer u gaat zitten om te eten en dan weer tussen de maaltijden door, in plaats van tussendoortjes te nemen of calorierijk voedsel in te nemen. Door je maag met water te vullen, krijg je een vol gevoel en krijg je minder zin om te eten. Veel water drinken voorkomt ook uitdroging, de aandoening waarbij het lichaam dit vaak voor honger aanziet.

Stap 3

Eet regelmatig gedurende de dag, maar vermijd suiker of zetmeelrijke snacks. Deze voedingsmiddelen kunnen een plotselinge piek in de bloedsuikerspiegel veroorzaken, wat honger kan veroorzaken en andere symptomen. Vaker eten vermindert ook de intensiteit van de honger en verhoogt je metabolisme.

Stap 4

Verzadigd gevoel

Maak uw dieet rijk aan vezels. Vezel vereist meer kauwen dan ander voedsel. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels geven het lichaam de mogelijkheid om volheid te registreren alvorens te veel te eten. Vezelrijk voedsel heeft ook meer tijd nodig om te verteren dan ander voedsel, dus je zult je na het eten langer verzadigd voelen. Experts raden aan om aan het begin van elke maaltijd vezelrijk voedsel te eten. Appels, lijnzaad en havermout zijn drie gezonde, vezelrijke voedingsmiddelen.

Stap 5

Verhoog de hoeveelheid eiwit bij elke maaltijd. Eiwitten zijn een natuurlijke eetlustonderdrukker en helpen je de honger te verminderen tussen de hoofdmaaltijden door. Goede voedingsbronnen van eiwitten zijn mager vlees, gevogelte, vis, eieren, tofu, bonen en pindakaas.

Stap 6

Drink een kopje koffie tussen de maaltijden door. Volgens de Mayo Clinic is cafeïne een natuurlijke eetlustonderdrukker die honger kan verminderen. Overmatige cafeïneconsumptie kan echter tot andere bijwerkingen leiden, dus overdrijf het niet.

Stap 7

Kauwgom kauwen tussen hoofdmaaltijden om je eetlust en hongergevoel te onderdrukken. Volgens experts is kauwgom vooral nuttig bij het verminderen van de behoefte om de hele dag door suikerhoudende voedingsmiddelen te eten. Wees echter gematigd - kauwgom belast uw kaak en kan schadelijk zijn voor het tandglazuur.

Stap 8

Probeer natuurlijke alternatieve remedies en eetlustbeheersing voor u. Guarana en sint-janskruid kunnen honger en eetlust verminderen.

Stap 9

Vraag uw arts naar een recept voor medicijnen die uw, strong>eetlust kunnen onderdrukken.

Stap 10

Sla het ontbijt niet over. Het is niet toevallig dat het de glorie van de belangrijkste maaltijd van de dag draagt. Bereid een gezond, vullend ontbijt om je de hele dag energie te geven.

Stap 11

Manieren om honger te stillen

Sla ook de lunch niet over. Het is een goed idee om een kom frisse salade te maken met seizoensgroenten, zaden en noten. Het zal je verzadigen en je honger volledig stillen.

Stap 12

Sla fruit in. Je weet hoe er vroeger thuis een schaal met fruit op tafel stond. Nou, het is tijd om de rol van je moeder te stelen en er een klaar te maken voor je tafel. Moge er altijd fruit voor je ogen zijn. Als je de mogelijkheid hebt, neem het dan ook mee naar je werkplek.

Stap 13

Zodra je honger hebt en je onlangs hebt gegeten, maak je een wandeling. Energieverbruik stompt honger. U kunt een wandeling maken tijdens uw lunchpauze of een wandeling maken na het werk. Probeer elke dag minstens 20 minuten op deze manier te bewegen.

Stap 14

Doe je eten op kleine bordjes. Het visualiseren van een kleinere hoeveelheid voedsel zal het lichaam eraan laten wennen en sneller vol raken met een kleinere portie.

Stap 15

Leid uzelf tijdens het eten op de een of andere manier 10 minuten af - bekijk een video, voer een telefoongesprek, laat de wasmachine draaien of iets anders. Wanneer je teruggaat naar je onafgemaakte portie, zal je maag het idee hebben dat je vol zit.

Gezonde voeding
Foto: curejoy.com

Stap 16

Probeer aromatherapie. Als je bijvoorbeeld trek hebt in iets zoets, of meer specifiek chocolade, ruik dan dat soort geur. Er zijn een aantal kruidenoliën die ook het hongergevoel kunnen verminderen.

Stap 17

Lieg tegen je psyche, door het gespannen te maken. Koop een weegschaal - iedereen weet dat de aanwezigheid ervan thuis ook wordt geassocieerd met continu meten. Draag strakkere kleding - zodra u zich strak voelt, stopt u met eten. Plak een foto, plaatje of een minteken met de gewenste kilo's die je kwijt wilt op de koelkast. Moge het altijd voor je ogen zijn. Al deze benaderingen zijn herinneringen aan goede voeding. Het is niet gebaseerd op vasten, maar integendeel - op vaker eten. Eet 5-6 keer per dag, maar kleine hoeveelheden.

Stap 18

Leg de nadruk op zelfgemaakt voedsel, dat veel lekkerder en gezonder is dan halfgekookt of kant-en-klaar voedsel dat je koopt. Je moet ook alcohol verminderen omdat het honger opwekt.

Lees ook over deze verzadigingstrucs.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen