Bonapeti.nl»Hoe bewaar je voedsel?

Hoe bewaar je voedsel?

AdminAdmin
Beginner
58
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Rijst kan je makkelijk bewaren

"Bewaar het voor een regenachtige dag" is een oud gezegde dat nog steeds waar is. Door je eten op te slaan, bespaar je niet alleen onnodige ritjes naar de winkel, maar heb je ook voldoende proviand in tijden van crisis. Er zijn enkele basisfactoren waarmee u rekening moet houden bij het bewaren van voedsel. Het hele doel van sparen zal teniet worden gedaan als uw voorzieningen opraken. De volgende tips laten u zien hoe u uw voedsel kunt bewaren.

Wat op te slaan?

Bewaar alleen voedsel dat u graag eet. Het heeft geen zin om dingen te bewaren die niet naar jouw smaak zijn. Tarwe, rijst, olie, suiker, melkpoeder, honing, enz. zijn meestal de dingen die vaak in recepten worden opgenomen. Zorg er dus voor dat je er altijd genoeg van hebt. De hoeveelheden zijn afhankelijk van het aantal personen dat in het huis woont en de periode waarvoor u ze wilt opslaan. Gedroogd fruit verpakt in metalen blikken is goed voor langdurige opslag.

Als u verpakt of ingeblikt voedsel wilt inslaan, wees dan altijd voorzichtig wanneer u ze koopt en zorg ervoor dat de doppen niet gedeukt of anderszins beschadigd zijn. Controleer de fabricagedatum. Soepen kunnen met succes 5 jaar bij kamertemperatuur worden bewaard, behalve soepen die zuren bevatten (zoals tomatensoep, die slechts 18 maanden houdbaar is).

Bewaartips

Om de houdbaarheid van uw voedsel te verlengen, moet u leren over speciale bewaarmethoden.

• Tarwe, rijst, granen, zaden en bonen moeten in grote plastic bakken worden bewaard. Deze kun je kopen bij verfwinkels.

• Bewaar het niet in gebruikte bakjes, aangezien deze moleculen van eerder voedsel kunnen bevatten die de nieuwe kunnen bederven.

• Plaats een stuk droogijs of voeg een paar laurierblaadjes toe om de ontbijtgranen tegen ongedierte te beschermen.

• Bewaar plastic bakjes op een droge plaats in de voorraadkast of keukenkast.

• Zorg ervoor dat de container goed gesloten is en dat er geen lucht in komt.

• Levensmiddelen zoals vlees of zuivelproducten moeten altijd worden ingevroren.

• Diepvriesproducten moeten worden gekoeld tot een geschikte temperatuur.

• Nooit voedsel ontdooien en dan weer invriezen, want zo ontstaan bacteriën.

• Bereide levensmiddelen zoals brood en fruit kunnen slechts kort worden bewaard.

• Gebruik of bewaar geen verlopen voedsel.

Noodopslag van voedsel

Noodgevallen komen zonder waarschuwing, dus u moet altijd voorbereid zijn op dergelijke situaties. De dingen die je nodig hebt, zijn onder meer melkpoeder, brood, suiker, boter, enz.

Vernieuw deze benodigdheden altijd zodat de inhoud niet bederft. Mensen die in gebieden wonen die vatbaar zijn voor natuurrampen, moeten altijd over dergelijk voedsel beschikken.

Bewaar uw voedsel op een droge en koele plaats. Als je lange tijd zonder stroom zit, consumeer dan eerst de dingen uit de koelkast en daarna die uit de vriezer. Het belangrijkste is dat je in tijden van crisis nooit vergeet om overtollig voedsel te delen met je buren.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen