Bonapeti.nl»Hoe bewaar je uien en knoflook

Hoe bewaar je uien en knoflook

Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Лук и чесън

Uien en knoflook zijn belangrijke ingrediënten bij de bereiding van verschillende gerechten, zonder deze ingrediënten zijn de smaak en geur niet hetzelfde, dus is het goed om te weten hoe deze groenten in de winter en zomer goed bewaard blijven.

Hoe bewaar je knoflook

Knoflook is een bolgewas dat zich kenmerkt door een scherpe smaak en geur. Deze specerij wordt veel gebruikt in alle keukens, vooral in het Oosten, voor de bereiding van vlees en groentegerechten, in verschillende voorgerechten en salades.

Om de producten op te slaan, moet je de juiste plaats en wijze van opslag kiezen. Als je knoflook in je eigen tuin kweekt en een rijke oogst hebt, raden experts aan om verschillende methoden van opslag te gebruiken om knoflook in de winter te bewaren, wat maximale versheid zal garanderen.

Er zijn verschillende traditionele en bewezen manieren om knoflook te bewaren.

Vlecht de gedroogde knoflook. Knoflookstengels zijn niet zo sterk als uien, dus het is belangrijk om goed te weven en touw als steun te gebruiken.

Hoe bewaar je uien en knoflook

De vlechten worden bewaard in een droge, koele en goed geventileerde ruimte. Met deze methode kun je de knoflook bewaren tot de volgende oogst. Knoflookvlechten kunnen deel uitmaken van de originele decoratie van uw keuken.

In dozen, manden, sokken

Knoflookbollen worden in ondiepe houten of kartonnen dozen met kleine gaatjes geplaatst, afwisselend met een laagje zout of houtschaafsel. Je kunt de knoflook ook in manden of nylonkousen doen en op een droge en koele plaats bewaren. Van tijd tot tijd dienen de knoflookbollen bekeken te worden en bedorven en beschadigde bollen te worden verwijderd.

Als knoflook goed in de zon wordt gedroogd, is de kans op schimmelvorming kleiner.

Wanneer u knoflook bewaart in het appartement, kies dan droge, koele en donkere plaatsen uit de buurt van het verwarmingssysteem en warmtebronnen zoals apparatuur. In een relatief warme winter kun je knoflook op het balkon bewaren en kleine hoeveelheden in de koelkast. Knoflook wordt het langst bewaard bij een temperatuur van 1 tot 4°C.

Hoe bewaar je uien

Hoe bewaar je uien en knoflook

De ui is een vast kruid en is een van de belangrijkste specerijen in alle keukens over de hele wereld.

Alleen goed gedroogde uien zijn geschikt voor langdurige opslag. Om te bepalen of uien goed gedroogd zijn, kunt je een makkelijke test uitvoeren; leg je hand op en stapel uien en duw deze naar beneden. Wanneer de uien makkelijk uit de weg gaan en goed langs elkaar glijden, zijn deze droog genoeg voor de opslag.

Indien de uien nog niet droog zijn kunnen deze nog verder drogen in de zon, hiermee vermijdt je ook schimmels.

Je kunt het beste de uien drogen op een geventileerde plaats - op een veranda, in een tuinhuisje of op een balkon.

Bewaren in manden en dozen

Hoe bewaar je uien en knoflook

Het is zeer efficiënt om uien te bewaren in wilgenmanden / gemaakt van natuurlijk materiaal / - ze kunnen zo goed luchten en ze zien er erg mooi uit!

Je kunt ook ondiepe, houten of plastic dozen met gaten gebruiken. In deze kisten worden de uien ook goed geventileerd en zijn ze ook ruimtebesparend doordat de kisten op elkaar gestapeld kunnen worden.

Oma's methode

Hoe bewaar je uien en knoflook

De oude methode om uien in sokken en panty's te bewaren werkt nog steeds goed als je een voorraadkast hebt.

Stoffen of papieren zakken zijn ook een goed opslagmiddel en ook goed luchtdoorlatend. Zorg er wel voor dat de laag van uien niet hoger is dan 30cm.

Voor het bewaren van uien kan er een polypropyleen net worden gebruikt, wat een vrije luchtverplaatsing garandeert. Houd de uien goed in de gaten, haal de rotte of de groeiende uien op tijd weg, voordat de hele voorraad verloren gaat.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen