Bonapeti.nl»Hoe droog je uien?

Hoe droog je uien?

Plamena M.Plamena M.
Beginner
511
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Сушен лук и чесън
Foto: pixabay.com

Uien verrukken ons met hun talloze voordelen. Maar niet altijd kunnen we ze vers consumeren. Ze zijn een onmisbaar product voor elke keuken, aangezien ze bij de bereiding van bijna alle gerechten worden gebruikt. Hierdoor en om onze reserves aan vitamines en mineralen weer aan te vullen, kunnen we huisgemaakte gedroogde uien bereiden, waar we jarenlang plezier van hebben.

Het proces van het drogen van uien is helemaal niet arbeidsintensief zolang je bekend bent met de basisstappen. Zorg allereerst voor een grote hoeveelheid uien, want ze verminderen met meer dan de helft van hun volume als ze uitdrogen.

Was en schil de uien goed. Sommigen drogen ze het liefst in hun geheel, maar het is het beste om ze in stukken te snijden, die geschikt zijn om te koken.

Kies een lade van het juiste formaat en bekleed deze met schoon glanzend papier of krantenpapier. Het neemt het vocht op en de uien plakken niet aan de bodem van de bak. Leg de gesnipperde uien erin en zet ze in de oven op een lage temperatuur, maximaal 60-70°C.

De ovendeur moet een beetje open staan ​​om vocht te laten ontsnappen. Het proces moet continu worden bewaakt. Wanneer de uien aan de onderkant van de krant beginnen te pellen, begin ze dan af en toe om te scheppen.

Нарязан лук

Dit wordt gedaan, totdat het helemaal droog is, wat afhankelijk is van de hoeveelheid gesnipperde ui. Een indicator hiervan is dat wanneer het tussen de vingers wordt geperst, het geheel breekt. Wees heel voorzichtig om ze niet te verbranden.

De gedroogde uien worden uit de oven gehaald en volledig afgekoeld. Gedurende deze tijd nemen ze weer een bepaalde hoeveelheid vocht uit de lucht op, waardoor de schubben taai en elastisch worden en niet droog en broos. Bewaar ze in goed gesloten dozen.

De gedroogde uien worden op verschillende manieren gebruikt. Ze kunnen direct in de schaal worden gedaan of vooraf in water worden geweekt. Dit wordt gedaan, zodat ze hun oorspronkelijke uiterlijk enigszins kunnen terugkrijgen. Als ze gefrituurd gaan worden, is weken een must.

Je moet voorzichtig zijn met de doseringen. Een middelgrote ui is gelijk aan 1 eetl. van gedroogde uien. Dit is deels subjectief, omdat het allemaal afhangt van het type ui en hoeveel water het bevat.

Je kunt gedroogde uien toevoegen aan je soepen, ze toevoegen aan hotdogs of broodjes maken ermee.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen