Bonapeti.nl»Hoe kun je thee het beste bewaren?

Hoe kun je thee het beste bewaren?

AdminAdmin
Beginner
58
Jouke Bottema
Vertaald door
Jouke Bottema
Hoe kun je thee het beste bewaren?

Er is bijna geen andere drank die zowel als effectief middel kan worden gebruikt als gewoon voor het plezier kan worden gedronken. Hier vertellen we je over een paar dingen die je moet weten over hoe je thee goed kunt bewaren:

- Bewaar de plant in afsluitbare en absoluut droge containers. Geschikt zijn dozen van hout, speciaal plaatstaal en porselein, evenals lichtdichte tassen met meerdere lagen. Alle middelen waarin je de thee bewaart mogen alleen voor thee worden gebruikt, zodat je het aroma van de plant niet verstoort.

- Bewaar thee op een koele en donkere plaats, uit de buurt van licht, zon en hitte.

- Thee kun je het beste bewaren in kleine hoeveelheden, waarbij je ervoor zorgt dat er geen vocht of stoom binnendringt bij het openen van de doos.

- Goed bewaarde thee kan zijn kwaliteit tot wel vijf jaar behouden. Groene thee verliest zijn aroma langzamer dan zwarte thee.

Thee

Bij zorgvuldig drogen veranderen de actieve ingrediënten nauwelijks. Dit is een natuurlijk conserveringsproces.

Thee is de meest voorkomende drank ter wereld. In veel landen behoort het drinken van thee tot de cultuur. In het zenboeddhisme is het een onmisbaar onderdeel van rituelen. Vooral in Engeland en de landen van het Britse Gemenebest is het drinken van thee een bijna heilige, al lang bestaande traditie. Er is echter nog steeds te weinig algemene kennis over thee en de uiterst interessante theeplant.

Een interessant feit is dat het stimulerende effect van thee te danken is aan de alkaloide cafeine, die verband houdt met tannines (flavanolen). Omdat cafeïne goed oplost in heet water komt vrijwel de volledige hoeveelheid van de plant binnen de eerste 1-2 minuten na bereiding in de thee terecht.

Als je de thee slechts een minuut of twee laat trekken krijg je een drankje met een hoog cafeïnegehalte dat zeer snel door het lichaam wordt opgenomen. Cafeïne heeft een stimulerend effect op het centrale zenuwstelsel en de hersenfuncties.

Lees verder:

- wanneer en welke thee te drinken;

- basisregels voor het zetten van thee;

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest