Bonapeti.nl»Hoe kun je het beste aardbeien en kersen bewaren?

Hoe kun je het beste aardbeien en kersen bewaren?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Beginner
3621
Jouke Bottema
Vertaald door
Jouke Bottema
Ягоди

Aardbeien en kersen zijn twee van de lekkerste soorten fruit. Het consumeren ervan is een feest voor de zintuigen en heeft veel voordelen voor je gezondheid. Maar hoe kunnen we deze prachtige vruchten bewaren?

Aardbeien zijn ontzettend lekker maar helaas bederven ze erg snel, vooral als ze beurs raken. Een andere reden voor snel bederf is wanneer je ze bewaart op een zeer vochtige of zeer warme plaats.

Je kunt aardbeien het beste bewaren in de koelkast, ongewassen en in plastic zakken. Een andere optie is om ze in plastic kommen te doen, maar zorg ervoor dat ze afgedekt zijn.

Verwijder altijd rotte of zachte aardbeien als je ze tegenkomt, want die bederven ook de rest. In de koelkast kunnen aardbeien maximaal twee tot drie dagen goed blijven.

Bevroren aardbeien kunnen maximaal negen maanden worden bewaard. De beste manier om al hun waardevolle eigenschappen te behouden is om ze snel in te vriezen nadat je ze hebt gewassen en afgedroogd.

Het langzaam of herhaaldelijk ontdooien van aardbeien wordt afgeraden omdat er een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C door verloren gaat. Ontdooi ze in de magnetron. Eet ze voordat ze helemaal zacht zijn.

Череши

Kersen zijn een andere favoriete fruitsoort voor veel mensen. Deze heerlijke en verse vrucht is er een waar mensen in de lente naar uitkijken. Lees hieronder hoe we ze in topconditie kunnen houden.

Wanneer je kersen koopt, kies dan voor kersen die licht glanzend, stevig maar niet te hard zijn. De stengel moet groen zijn, een gele stengel duidt op overrijpe vruchten.

Kersen zijn bederfelijk en rijpen vrij snel als ze op kamertemperatuur worden bewaard. Als je kersen koopt, bewaar ze dan niet te lang in plastic zakken, want dan bederven ze sneller.

Je kunt kersen in de koelkast bewaren door ze gedurende maximaal vijf tot zeven dagen in een geperforeerde papieren zak of een kleine fruitmand te plaatsen.

Om de versheid vóór consumptie te herstellen, laat je ze ongeveer een half uur in koud water weken.

Ingevroren in de vriezer zijn kersen tot een maand houdbaar. Plaats ze in een doos of kom die afgesloten kan worden met een deksel. Je hoeft de stelen niet te verwijderen. Het beste effect bereik je als je ze in een vacuüm zak stopt.

Indien gewenst kunt je vóór het invriezen suiker aan de zak of kom toevoegen. Zo heb je op elk moment een heel lekker dessert.

Lees verder:

- waarom we meer aardbeien moeten eten;

- hoe maak je cocktailkersen;

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest