Bonapeti.nl»Artisjok thee - Hoe wordt het gemaakt en waarom is het gezond?

Artisjok thee - Hoe wordt het gemaakt en waarom is het gezond?

Iliana AngelovaIliana Angelova
Beginner
171
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Thee van artisjok

De artisjok is te gast aan onze tafel. Het lijkt op een bloem, maar het is eigenlijk een lekkere en gezonde groente. Het is rijk aan bioactieve stoffen en zijn smaakkwaliteiten maken het een verfijnde gast van culinaire recepten.

In Vietnam wordt traditionele thee bereid uit artisjok, een echt elixer van gezondheid en jeugd. Dat is waarom ze de groente Vietnamese ginseng noemen - zo is zijn genezende kracht.

Het drankje is ongelooflijk rijk en donker en het enige dat nodig is, is een lepel gedroogde artisjokblaadjes en kokend water. De licht bittere artisjok thee kan worden gezoet en op smaak worden gebracht met honing, melk of suiker.

De heilzame eigenschappen van deze thee zijn werkelijk talrijk:

- ze zijn te danken aan inuline in de samenstelling van de groente, die glucose vervangt en de bloedsuikerspiegel normaliseert;

- bestrijdt ook vrije radicalen en is goed voor een goede hartfunctie en bloedvaten.

Artisjokthee

- artisjokbladthee ondersteunt de gezondheid van het spijsverteringsstelsel, normaliseert de stoelgang door de darmen te reinigen van gifstoffen.

- het reinigt de lever, omdat het een krachtige ontgiftende werking heeft en het hele lichaam reinigt van zware metalen.

- het verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed.

- ondersteunt het voortplantingssysteem van zowel mannen als vrouwen.

- het is een uitstekend middel om af te vallen, wat te danken is aan 3 factoren - laag caloriegehalte, diuretisch effect en het vermogen om vetten te absorberen en te elimineren, dankzij de cynarine in de groente.

Artisjok thee is perfect voor consumptie in de ochtend en de middag. Het verdooft het hongergevoel. Het is gemakkelijk te bereiden en kan in verschillende recepten worden gebruikt.

Een thee kan worden gemaakt door 1 artisjok te koken, tot hij zacht wordt, door het sap van 1 limoen toe te voegen en warm te drinken voor het eten.

Volgens een Vietnamees recept is het ook goed om van gekochte losse thee de traditionele oosterse drank te maken. Gebruik voor de thee 1, 5 theelepel per 200 milliliter water. Kook gedurende 5 minuten. Bladthee is bitter en moet worden gezoet. Het kan worden gemengd met groene thee om de smaak te verzachten. Deze thee wordt gekoeld gedronken zoals in Vietnam.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest