Bonapeti.nl»Geschikte kruiden voor kalkoenvlees

Geschikte kruiden voor kalkoenvlees

Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Geroosterde kalkoen

Kalkoen is een van de favoriete pluimvee voor een feestelijke tafel. Het is ook buitengewoon gezond - veel mensen geven er de voorkeur aan boven kip. 100 gram gekookte kalkoen bevat maar liefst 30 gram eiwit vergeleken met slechts 160 calorieën. Dit vlees is ook rijk aan zink en vitamine B, evenals selenium. Het bevat geen schadelijke vetten en cholesterol en maakt deel uit van het dieet van elke atleet.

Soms is het koken van dit vlees echter een uitdaging. De grootste onder hen: hoe kan kalkoen op de juiste manier worden gekruid om de smaak te verbeteren?

De regel is dat smaakmakers die op kip gaan ook op de kalkoen gaan. Dit betekent lichtere en frissere smaken, waarbij vooral de knapperige kruidenkorst favoriet is.

Het is gemakkelijk te bereiken - zowel bij het braden van een hele kalkoen als bij het bereiden van een filet of bouten. Je hebt boter en verse kruiden nodig. Smelt de boter en hak de kruiden fijn. Elke mix is geschikt voor dit doel - u kunt alleen dille kiezen; je kunt ook een meer mediterrane mix maken door oregano, basilicum en zwarte peper te mengen.

Je kunt de boter ook vervangen door olijfolie. In dit geval zijn in de regel de specerijen die populair zijn in de mediterrane keuken geschikter. We hebben ze al op een rijtje gezet en het zijn oregano, basilicum, zwarte peper, rozemarijn.

Kruiden voor kalkoenvlees

Peterselie is ook bijzonder geschikt. De truc hier is om een verse peterselie te kiezen, die je heel fijn hakt. Het zal perfect gaan in combinatie met boter. Ook salie is een klassiek kruid voor kalkoen. Deze specerij geeft een unieke smaak aan gerechten.

De klassieke uien en knoflook passen ook goed bij de kalkoen. Aan de kruidenboter die je thuis gaat maken, kun je knoflook toevoegen - met gesmolten boter, verse kruiden en een paar teentjes knoflook.

U kunt ook een niet-standaard aanpak volgen - gebruik het sap van verschillende citrusvruchten om de kalkoen op smaak te brengen. Omdat het vlees licht is, zou sinaasappelsap en toegevoegde sinaasappelschil en veenbessen bijzonder goed zijn. Je kunt het ook marineren in witte wijn of bier – al deze ingrediënten maken het vlees nog malser.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest