Bonapeti.nl»Specerijen, geschikt voor linzen

Specerijen, geschikt voor linzen

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Beginner
30
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Magere linzen

Eten is erg lekker als het op de juiste manier wordt gekookt. Linzen hebben een paar subtiliteiten die je misschien niet kent. Zoals de meesten van jullie doen met bonen - laat ze een paar uur weken en gooi dan het water weg, je kunt hetzelfde doen voor linzen. Zo worden ze zachter, worden ze groter en heb je niet veel tijd nodig om ze te koken. We zijn eraan gewend dat bonen koppig en niet gaar kunnen zijn, maar vaak hebben verschillende soorten linzen meer tijd nodig, wat de plannen van de kok snel kan verstoren.

Hoe je het precies kookt, is helemaal een kwestie van persoonlijke keuze - het kan worden gekookt, je kunt het daarna braden, of je kunt linzen stoofpot of linzensoep maken. Welke manier je ook kiest om de linzen te bereiden, een van de belangrijkste dingen is dat je geen zout toevoegt aan het begin van het koken, omdat je op die manier het kookproces stopt of vertraagt.

Specerijen zijn een toevoeging aan je linzen, maar alleen als je de juiste kiest. U zou niet verkeerd gaan als u bonenkruid toevoegt - het voegt een zeer aangenaam aroma toe en wordt toegevoegd nadat het gerecht heeft gekookt. De hoeveelheid is een kwestie van smaak en hangt ook af van de hoeveelheid linzen die je wilt koken.

Linzen stoofpot

Een andere specerij die geschikt is voor linzen is laurierblad - het heeft een zeer sterke geur en het is het beste om er niet te veel van toe te voegen, vooral als je niet weet of je het lekker zult vinden. Voeg een blad toe en voordat je het aan het gerecht toevoegt, moet je het in tweeën breken - om het aroma vrij te maken.

Paprikapoeder maakt deel uit van de linzen - net als in het verdikkingsmiddel voor bonen, wordt het toegevoegd aan verwarmde olie en wordt er ongeveer een theelepel toegevoegd. Een ander ding dat je kunt proberen toe te voegen aan linzen is groentebouillon, maar zoals je weet zit er zout in, dus pas op dat je het gerecht niet te zout maakt.

Bij het maken van linzen uit de oven voegen sommige koks aan het einde van het koken fijngehakte peterselie, een beetje citroensap en een snufje komijn toe.

Het maakt niet uit hoeveel aroma's je eraan toevoegt, wat de linzen niet kunnen missen zijn een paar teentjes knoflook - ze voegen een volkomen onweerstaanbare geur en smaak toe aan het gerecht.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest