Bonapeti.nl»Kruiden voor constipatie en aambeien

Kruiden voor constipatie en aambeien

Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Kruiden voor constipatie en aambeien

Aambeien zijn gezwollen aderen in de anus en het rectum. Veel voorkomende symptomen zijn pijn, jeuk en rectale bloedingen. Uiterst onaangenaam, ze laten ons dwalen en zoeken naar remedies, die vaak niet succesvol of slecht effectief zijn.

Hier laten we je kennismaken met een paar kruiden voor aambeien die buitengewoon effectief zijn en helpen bij omgaan met aambeien.

Toverhazelaar

Toverhazelaar is een kruid dat jeuk en pijn vermindert. Omdat het ook ontstekingsremmende eigenschappen heeft, vermindert het ook de zwelling. Het is het meest effectief om het in vloeibare vorm te kopen en regelmatig de aambeien te wassen.

Aloe Vera

Zoals u weet, is aloë vera een uiterst nuttig kruid met veel heilzame eigenschappen. Naast puur cosmetisch gebruik is het ook effectief bij het omgaan met de irritatie van aambeien.

Epsomzout

Aambeien

Epsomzout is een natuurlijk voorkomende minerale verbinding, ook bekend onder de chemische naam magnesiumsulfaat. Een warm bad met Epsomzout verlicht de symptomen van aambeien.

Hoe voorkom je aambeien?

Fysiek actief blijven en vasthouden aan een gezond dieet helpt om een ​​regelmatige stoelgang te behouden. Eet veel vezelrijk voedsel (vooral van planten) en drink veel water om de spijsvertering te ondersteunen en constipatie te voorkomen. Regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van langdurig zitten kan ook aambeien voorkomen.

Constipatie is een veelvoorkomend probleem bij mensen met een hectische levensstijl die verstoken zijn van goede voeding.

Hoe om te gaan met constipatie?

1. Het eerste en belangrijkste is om meer water te drinken. Wanneer het lichaam uitgedroogd is, leidt dit tot constipatie. Wanneer constipatie echter al is opgetreden, verlicht koolzuurhoudend water ook en helpt het de darmen te verplaatsen;

2. Eet meer vezels, vooral oplosbare, niet-fermenteerbare vezels. Toenemende vezelinname verhoogt het volume, de consistentie en de stoelgang;

Welke vezels zijn het beste bij constipatie?

Onoplosbare vezels - dit is het type vezel dat voorkomt in tarwezemelen, groenten en volle granen.

Oplosbare vezels - gevonden in haverzemelen, gerst, noten, zaden, linzen en erwten, evenals sommige groenten en fruit.

3. Oefeningen bij constipatie - Het is uiterst belangrijk om met constipatie om te gaan, meer te bewegen, lichaamsbeweging te hebben en niet constant op één plek te blijven.

Pruimen voor constipatie

4. Pruimen tegen constipatie - Mensen maken vaak reclame voor pruimen en pruimensap als een natuurlijk middel tegen constipatie - en terecht. Pruimen zijn misschien wel de meest betaalbare natuurlijke oplossing die er is. Naast vezels bevatten pruimen sorbitol. Het is een suikeralcohol die een laxerende werking heeft. Een effectieve dosis kan 2 keer per dag ongeveer 50 g of 7 middelgrote pruimen zijn.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest