Bonapeti.nl»Kweepeerzaden - Voordelen en toepassingen

Kweepeerzaden - Voordelen en toepassingen

Iliana AngelovaIliana Angelova
Beginner
183
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Kweepeerzaden

We zijn eraan gewend dat we, voordat we fruit eten, het moeten schillen en de zaden moeten verwijderen, als die er zijn. Dit deel van de planten zijn meestal harder, moeilijk verteerbaar en daarom wordt het verwijderd. Dit berooft ons in de meeste gevallen van verschillende voedingsstoffen.

Elk kweepeerzaadje is rijk aan biologisch actieve stoffen die een katalysator zijn voor biochemische processen in het lichaam. In de zaden zit de essentie van het genetisch materiaal waaruit de plant zich ontwikkelt. De consumptie ervan vernieuwt het lichaam, laadt het op met de kracht van de vrucht.

Een ander voordeel van het zaad is dat het een ballast is en daarmee de doorgang van de darmen verbetert. Omdat ze alle nuttige stoffen van de hele plant verzamelen, hebben de zaden een positief effect op de gezondheid. Voor dit doel is het noodzakelijk om de harde schaal te scheuren, omdat het lichaam ze anders ongebruikt uitscheid.

Vanuit deze basis kunnen we voorspellen wat het kweepeerzaadje ons kan geven. Naast vitamine A en C; de meeste B-vitamines; mineralen zoals kalium, calcium, fosfor, magnesium en suikers, levert het zaad bovendien ook stoffen die voor medicinale doeleinden dienen.

Een groot percentage slijm wordt gevonden in de zaadlaag. Door te weken wordt uit het slijm een ​​oplossing verkregen die een verzachtende en ontstekingsremmende werking heeft bij infecties van de ademhalingsorganen en het spijsverteringsstelsel.

Voordelen van kweepeerzaden

Het wordt aanbevolen om kweepeerzaden in koud water te laten weken om de extractie van het aanwezige glycoside amygdaline, een giftige stof, te voorkomen. Het extract wordt gebruikt bij laryngitis, faryngitis en gastro-enteritisklachten.

Herbalisten adviseren bij maagirritaties kweepeer te consumeren met de zaden, zodat de slijmerige stof de schadelijke werking van het medicijn kan doven.

In een geschikte oplossing wordt het zaad ook gebruikt tegen schrale en verbrande huid. Voor uitwendig gebruik wordt een medicijn bereid door de zaden in water te weken en krachtig te schudden, totdat een slijmvliesvloeistof is verkregen.

In de volksgeneeskunde wordt aanbevolen om een ​​afkooksel van kweepeerzaden te drinken, vermengd met klein hoefbladkruid voor aanhoudende hoest.

In het verleden werden borstvoedende vrouwenborsten ingesmeerd met gekookte kweepeerzaden, vanwege de ontstekingsremmende werking die de zaden van deze prachtige vrucht hebben.

Lees meer over waar kweepeerblaadjes goed voor zijn, hoe je kweepeerthee maakt, kweeperen drogen en kweeperen bewaren.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest