Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe los je Baking Soda op?

Hoe los je Baking Soda op?

EvgeniaEvgenia
Beginner
1651
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe los je Baking Soda op?

Baking Soda (baksoda) is een wit poeder (zoals zout) dat in zakjes in supermarkten wordt verkocht, meestal naast meelpakketten.

Baking soda lost gemakkelijk op in water (melk, yoghurt) en het is aan te raden om 2 gram baking soda per 100 ml vloeistof toe te voegen.

Om zuiveringszout in water op te lossen, giet u de inhoud van het sachet in een glas en roert u met een lepel. Het duurt ongeveer 30 tot 40 seconden om het te activeren en de vloeistof wordt troebel en homogeen.

Aangezien zuiveringszout eigenlijk zout is, lost het even goed op in warm of koud water, hoewel warmere temperaturen het gemakkelijker maken om Baking Soda op te lossen.

Het is belangrijk op te merken dat zuiveringszout niet alleen met water wordt geactiveerd, het heeft zowel water als zuur (citroenzuuroplossing) nodig om te gaan borrelen.

Veel mensen lossen bijvoorbeeld graag 1/2 eetlepel Baking Soda op in een glas water en drinken het mengsel om de zuurgraad in hun maag te reguleren.

Als je zuiveringszout toevoegt aan het kookwater, wanneer je groene groenten kookt (asperges, broccoli, spruitjes, kool, sperziebonen, groene paprika's), blijven ze helder, glanzend en koken ze ongeveer 3/4 keer sneller.

En dankzij zuiveringszout kunnen we lekkernijen bereiden zoals:

- Soda brood;

- mekitsi met baksoda;

- kaasbroodjes met baksoda.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen