Bonapeti.nl»Hoe een salade op de juiste manier op smaak te brengen

Hoe een salade op de juiste manier op smaak te brengen

RalitsaRalitsa
Beginner
1
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Salade dressing

Onjuist op smaak brengen van salades met zware en ongezonde dressings vormt een risico voor uw maag en gezondheid. Wees daarom voorzichtig met wat voor sauzen je koopt in de winkels. Maak ze in het beste geval zelf klaar.

De eerste stap bij het op smaak brengen van de mix van producten is zout. Er zijn al verschillende soorten verkrijgbaar tegen een betaalbare prijs en volgens sommige kenners is het zogenaamde Himalayazout veel voordeliger dan traditioneel zout. Dit komt door het natriumchloride dat erin zit en een aantal essentiële mineralen en elementen voor het menselijk lichaam. Een interessant detail is dat de roze kleur een gevolg is van het ijzer in het Himalayazout.

Het heeft de voorkeur salades op smaak te brengen met versgemalen zout.

Wees voorzichtig met de keuze van azijn. Balsamico azijn bijvoorbeeld vanwege zijn rijke smaak en aroma worden er maar een paar druppels toegevoegd. Het is een goede smaakmaker voor alle soorten groenten.

Appelazijn is ook geschikt. Het smaakt iets zoeter dan wijnen. Let op de fabrikant van appelciderazijn, aangezien dit product vaak wordt vervalst.

Rijstazijn, dat in sommige landen niet erg populair is, is ook een goed alternatief voor het op smaak brengen van salades.

Nadat het zout en de azijn zijn toegevoegd, is het tijd voor het vet. Hier verdient olijfolie de voorkeur boven zonnebloemolie, vanwege de bewezen culinaire en gezondheidsvoordelen. Overdrijf het echter niet.

Als je een zelfgemaakte dressing wilt maken, kun je het beste extra vierge of vierge olijfolie gebruiken. Er zijn ook verschillende manieren om olijfolie op smaak te brengen met kruiden voordat je het gebruikt.

Dressing recepten

Om de salades op smaak te brengen kunt u ook vertrouwen op omega-3-vetzuren zoals lijnzaadolie.

Desgewenst kunt u ook yoghurt aan de salades toevoegen. Het is een uitermate geschikte dressing voor sla. Afhankelijk van de samenstelling van de salade kun je er ook mosterd, mayonaise of honing aan toevoegen.

Walnoten en andere geplette noten geven ook een smakelijk uiterlijk en een rijkere smaak aan salades.

Indien gewenst kunnen ze naar smaak ook op smaak worden gebracht met verse of gedroogde kruiden.

Vergeet niet dat salades op smaak worden gebracht en onmiddellijk na bereiding worden geconsumeerd. Anders gaat een groot deel van hun nuttige eigenschappen verloren.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest