Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe maak je een taartbodem van koekjes?

Hoe maak je een taartbodem van koekjes?

MarianeMariane
Beginner
197
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoe maak je een taartbodem van koekjes?

Het maken van een taartbodem met koekjes van hoge kwaliteit is hoe je indruk kunt maken op iedereen met de perfecte cheesecake met een taartbodem van koekjes of zelfs een spectaculaire taart met deze bodem.

Je hebt, zoals je kunt raden, koekjes en boter nodig om een taartbodem van koekjes te maken. Gebruik voor een cakevorm met een verwijderbare bodem van 22 cm 240 g theekoekjes en 125 g gesmolten boter

Wij raden u aan om theekoekjes te gebruiken, omdat deze gemakkelijk te malen of tot kleine kruimels te breken zijn, maar u kunt ook gewone koekjes gebruiken, de keuze is geheel aan u.

Het tweede ingrediënt voor de perfecte taartbodem van koekjes is boter en het geheim is om te werken met warme, gelijkmatig hete boter, niet alleen zacht.

De bereiding van de taartbodem doorloopt verschillende fasen. Eerst moet je de koekjes breken of malen. Je kunt een blender gebruiken of de koekjes gewoon in een zak doen en er met een deegroller overheen gaan tot er kleine kruimels ontstaan.

Voeg dan de warme boter toe en kneed de boterkruimels voorzichtig door. Het is moeilijk om precies te bepalen hoeveel boter er precies moet worden toegevoegd, omdat het grotendeels afhangt van de koekjes zelf.

Wanneer de juiste hoeveelheid boter wordt toegevoegd, wordt een homogene massa verkregen, die gemakkelijk in de cakevorm kan worden uitgesmeerd. Minder boter maakt de taartbodem behoorlijk kruimelig, terwijl meer boter dan je nodig hebt ervoor zorgt dat de bodem er op het eerste gezicht best aangenaam uitziet en gemakkelijk te verwerken is, maar dit heeft zijn nadelen.

Als je minder boter toevoegt dan je nodig hebt, wordt de bodem te kruimelig en kan de cake niet in perfecte stukken worden gesneden. Te veel boter helpt de bodem perfect te vormen, maar voorkomt dat de koekjes vocht uit de creme opnemen, waardoor de bodem onaangenaam hard wordt.

Maar als je de exacte hoeveelheid boter bereikt, heb je een cake, die ook in perfecte stukken wordt gesneden met een bodem, die letterlijk smelt in je mond.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen