Bonapeti.nl»Hoe maak je een zeebaars schoon?

Hoe maak je een zeebaars schoon?

Nina IvanovaNina Ivanova
Beginner
35
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Verse zeebaars

Een van de lekkerste vissen is zeebaars. Het wordt gevonden in de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. De vis heeft lekker vlees, maar is niet vettig.

Kijk naar de ogen van de vis om er zeker van te zijn dat de zeebaars vers is. Ze moeten er fris uitzien. Als de ogen troebel zijn, betekent dit dat de vis niet vers is. Zeebaars moet op droogijs worden bewaard.

Zeebaars schoonmaken heeft zijn subtiliteiten. Een goede reiniging van de zeebaars garandeert ook zijn goede smaak. Eerst worden de staart en de kop van de vis verwijderd. Als je hem aan het grillen bent en genoeg ruimte hebt, kun je de kop laten staan. Deze vis heeft veel schubben en ze zijn moeilijk schoon te maken. U kunt ook kijken bij schoongemaakte zeebaars.

Een andere zeer belangrijke stap bij het schoonmaken van zeebaars is het verwijderen van de kieuwen. Controleer of ze verwijderd zijn voordat u de vis kookt. Als je de kieuwen niet verwijdert, smaakt de vis na het koken bitter.

De zeebaars vereist een perfecte reiniging van de ingewanden voordat u hem kookt. Als je zelfs maar een klein deel van de binnenkant onrein laat, loop je opnieuw het risico dat de vis na het koken een bittere smaak krijgt.

Voor het koken van zeebaars is het goed om het te zouten en een paar uur te laten staan. Ervaren koks adviseren om de schubben te verwijderen voordat de vis wordt gezouten. Ze spelen de rol van een folie en laten het zout niet volledig in de vis komen.

Zeebaars

Zo wordt het matig zout en veel lekkerder. Als je besluit dat het lang genoeg bij het zout heeft gelegen, pel dan voorzichtig en zeer grondig de schubben eraf. Ze zijn klein en talrijk, maar met geduld wordt alles bereikt.

Volgens de Grieken is zeebaarsvel erg lekker. Een van de lekkerste en geprefereerde manieren om zeebaars te bereiden is gegrild met citroen. Gefrituurd wordt het ook erg lekker met de knapperige en mooie schil.

Je kunt deze vis ook paneren of bakken in folie. Je kunt ook zeebaars stomen als je gezond wilt eten.

Nu je weet hoe je zeebaars professioneel schoonmaakt, raden we je aan om enkele van deze heerlijke zeebaarsrecepten te proberen:

- ovengebakken zeebaars;

- gegrilde zeebaars;

- gebakken zeebaars;

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest