bonapeti.nl»Hoe maak je garnalen schoon

Hoe maak je garnalen schoon

Plamena M.Plamena M.
Beginner
11
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Скариди

Garnalen zijn tienpotige schaaldieren. De verschillende garnalen soorten leven zowel in zout als zoet water.

Zeevruchten en dergelijke lekkernijen zijn in elk seizoen een nuttig en gezond voedsel, maar worden meestal in de zomer geconsumeerd.

Garnalen zijn een populaire culinaire delicatesse en worden gefokt op speciale boerderijen voor hun behoeften. Vanuit voedingsoogpunt zijn ze rijk aan eiwitten, calcium en zink, evenals cholesterol.

Почистване на скариди

Als we besluiten om garnalen te bereiden, moeten ze van hun schelp worden ontdaan. Week eerst de garnalen in koud water, bij voorkeur met ijs.

Garnalen moeten tijdens het werken gekoeld bewaard worden. Als je bevroren garnalen hebt, ontdooi ze dan in koud water - nooit in de magnetron of oven.

Hier leest u hoe u zowel rauwe als gekookte garnalen schoonmaakt voor salades en gerechten.

Het proces van het schoonmaken van de garnaal begint met het verwijderen van de kop. Dit doe je door met de ene hand het lijfje vast te houden en met de andere de kop van de garnaal.

Maak lichte bewegingen op en neer en trek voorzichtig de kop van de garnaal van het lichaam.

De kop is heel gemakkelijk te scheiden. De poten en schubben worden dan verwijderd. Meestal blijft de laatste schelp waaraan de staart is bevestigd, over.

Op die manier kan de garnaal met uw vingers worden vastgehouden wanneer ze worden geconsumeerd - voor uw gemak.

De mucosale ader in de "ruggengraat" wordt verwijderd. Hiervoor wordt er een kleine incisie langs de ruggengraat gemaakt.

De ader is meestal bruinzwart, maar kan ook transparant of geelgroen zijn. Zelfs als de ader niet zichtbaar is, omdat de ader transparant kan zijn, kun je deze gemakkelijk vinden met de punt van een mes en het er gemakkelijk uittrekken.

De garnalen zijn goed gewassen en klaar om gekookt te worden. Er zijn veel recepten met garnalen. Ze kunnen gekookt, gebakken, gebraden, gegrild, als aperitief of zelfs als gerecht gegeten worden. Ze zijn ook geschikt voor salades.

Ястия със скариди

Als je ook van garnalen houdt, raden we je aan enkele van deze recepten te proberen:

- gebakken garnalen;

- pasta met garnalen;

- garnalen met rijst;

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest