Bonapeti.nl»Hoe maak je een croquant voor een taart?

Hoe maak je een croquant voor een taart?

Nina NordNina Nord
Beginner
20
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Taart

De croquant voor op de taart is een originele, smakelijke en mooie toets voor een taart en daarmee een lust voor het oog. De perfecte croquant voor op een taart wordt gemaakt met noten.

Het geheim van het maken van croquant is het verhitten van de suiker. Verwarm het op zeer laag vuur in een pan tot het een goudbruine kleur krijgt.

Vervolgens worden zeer fijngehakte noten aan de suiker toegevoegd - dit kunnen amandelen, pistachenoten, walnoten of pindas zijn. Alles wordt zeer goed gemengd om een homogeen mengsel te verkrijgen.

Vervolgens wordt de suiker met de noten op een folie gegoten, die vooraf is ingevet met olie. Het gekarameliseerde mengsel wordt uitgespreid met een houten spatel.

Zodra het is afgekoeld, wordt de gekarameliseerde suiker met noten met een deegroller in zeer kleine stukjes geplet. Strooi deze stukjes op de taart nadat deze bedekt is met glazuur.

Taart met croquant

Er zijn verschillende manieren om croquant te maken. Om één taart te bestrooien, is het voldoende om 60 gram suiker, boter op de punt van een mes en 125 gram geplette noten te hebben.

Verwarm alles samen op laag vuur en roer het mengsel steeds door. Zodra de suiker een karamelkleur krijgt, wordt het mengsel uitgesmeerd op ingevette folie.

Naast een deegroller kan de croquant in een blender zeer fijn worden vermalen door de grote stukken van het stevige gekarameliseerde notenmengsel in het apparaat te doen.

Bij afwezigheid van noten kan croquant alleen bereid worden met suiker en een beetje vet. Het wordt toegevoegd zodat de suiker niet aan de bodem van de pot blijft kleven. Na het karamelliseren van de suiker wordt het met een spatel op ingevette folie uitgespreid en geplet.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest