Bonapeti.nl»Hoe maak je een verdikkingsmiddel voor soep?

Hoe maak je een verdikkingsmiddel voor soep?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Beginner
3621
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Aardappel Soep

Sommige soepen hebben een verdikkingsmiddel nodig. Een verdikkingsmiddel kan enkele kleine gebreken in de soep verbergen, zoals producten van slechte kwaliteit.

De nadelen van de verdikkingsmiddelen zijn dat ze de soepen bederfelijker maken en niet te vergeten de overtollige calorieën die we via het verdikkingsmiddel binnenkrijgen.

Het meest voorkomende verdikkingsmiddel is het zogenaamde "gekookte verdikkingsmiddel". Het is gemaakt van eieren en wordt als veilig beschouwd. Daarom wordt het gekookte verdikkingsmiddel veel gebruikt in kleuterscholen en cafetaria's.

Pak geschikt kookgerei en klop 1 ei, 1 eetlepel bloem en 1 kopje yoghurt erin. Verwarm het resulterende mengsel op een verwarmde kookplaat, onder voortdurend roeren.

Als het mengsel dikker wordt, giet je een beetje van de soep in het verdikkingsmiddel, kook ongeveer 1-2 minuten en giet het dan in de gekookte soep. Goed mengen en klaar. Deze soep kan een dag of twee worden bewaard en geconsumeerd, maar daarna wordt het niet meer aanbevolen voor consumptie.

Een ander type gekookt verdikkingsmiddel is dat voor qurban. Het is gemaakt van een klonterig ei. Voeg het ei toe aan het einde van het koken van de soep en roer krachtig, zodat het kleine stukjes vormt.

Soep

De dooier en het yoghurtverdikkingsmiddel is niet gekookt. Meng het met een kleine hoeveelheid bouillon en giet het langzaam in de soep. Dit verdikkingsmiddel is geschikt voor kippensoep en gehaktballensoep. Pas op dat je het niet te snel giet, want het gaat klonteren en het wordt onaangenaam.

Het is mogelijk om soepen te binden zonder eieren. Hiervoor wordt smeltkaas gebruikt. Smelt het op laag vuur, voeg een beetje bouillon van de soep toe en roer. Als de soep klaar is, voeg je het mengsel toe.

Kookroom of zure room - voeg ze direct toe aan het bord voor het opdienen.

Melk - opnieuw voor het opdienen. Niet aanbevolen voor soepen die tomaten bevatten, zoals tomatensoep of linzenstoofpot.

Vloeibare of droge koffiemelk - voeg toe voor het opdienen.

De laatste drie opties zijn erg gunstig, omdat niet iedereen aan tafel dan een dikke soep hoeft te eten

Je weet nu hoe je soep indikt, nu is het tijd om een geweldig recept te bereiden en hier zijn onze suggesties voor heerlijke soepen.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest