Bonapeti.nl»Hoe maak je een echt gezonde kippensoep?

Hoe maak je een echt gezonde kippensoep?

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Beginner
51
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Kippensoep

Kippensoep is een favoriet van mensen van alle leeftijden, maar het is ook erg gezond. Het is bewezen dat het de immuniteit versterkt en onze kracht herstelt tijdens virusziekten.

Het is voldoende rijk aan dierlijke eiwitten die waardevol zijn voor ons lichaam, terwijl het tegelijkertijd niet veel calorieën bevat. Een echte culinaire schat!

Helaas kan tegenwoordig echt gezonde kippensoep alleen nog maar gemaakt worden van kippen van eigen bodem.

Heel vaak zit kippenvlees vol met allerlei chemicaliën, antibiotica en hormonen. Zelfs als je kippen van eigen bodem of zelfs biologisch koopt, is er geen volledige garantie dat het vlees echt van hoge kwaliteit is.

Er zijn echter verschillende methoden voor het verwerken van kippenvlees die helpen om al het giftige eruit te verwijderen. Zo zorg je ervoor dat jouw favoriete kippensoep ook gezond is.

Kook de kip nooit met de huid of de ingewanden, want daar is de concentratie aan giftige stoffen waar je vanaf probeert te komen het hoogst.

De kip voor de soep moet in delen worden verdeeld en ongeveer 2 uur voor geweekt in bruisend water. Naast het reinigen van chemicaliën, zal deze oplossing de kip ook sappiger en smakelijker maken.

Door de kip te wassen wordt kippensoep nog gezonder

Als je geen bruisend water hebt, kun je ook proberen een marinade voor kip te maken van 2 el citroensap en 2 el zout, opgelost in 1 liter water.

Als u deze verhoudingen observeert, kunt u eenvoudig berekenen hoe u een oplossing van 2 of 3 liter moet bereiden. Het is belangrijk om de kip goed af te spoelen nadat deze er een paar uur in heeft gelegen, en voorzichtig te zijn met het toevoegen van zout tijdens de daaropvolgende hittebehandeling.

Als u niet in de gelegenheid bent om het kippenvlees voor te laten weken, was het dan in ieder geval zeer grondig onder stromend koud water.

De tijd dat we kip uit de winkel gebruikten om smaakvolle en voedzame kippenbouillon te maken, is al lang voorbij. Omdat je niet weet met welke chemicaliën de kip is behandeld, moet je in ieder geval het eerste water waarin je de kip hebt laten koken weggooien.

Nadat u op deze manier de verwerking van de kip heeft verzorgd, kunt u deze bereiden volgens uw favoriete recept of u kunt improviseren met nieuwe ideeën, maar zeker meer ontspannen voor uw eigen gezondheid en die van uw gezin.

En in dit artikel zie je alle geschikte smaakmakers voor kip.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest