Bonapeti.nl»Adviezen»Wat is gelatine?

Wat is gelatine?

Albena AsenovaAlbena Asenova
Beginner
134
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Wat is gelatine?

Het woord gelatine is van Franse oorsprong (gélatine). Gelatine is een transparante, kleurloze, brosse en smaakloze substantie in droge toestand. Gelatine is een eenvoudig eiwit dat wordt verkregen door de hydrolyse van collageen uit botten en kraakbeen van dieren, die in water zijn gekookt.

De resulterende vloeistof heeft het vermogen om te verdikken en te geleren. Het wordt opgelost in water of andere vloeistoffen bij een temperatuur van ongeveer 42 graden Celsius.

Bij temperaturen boven de 60 graden verliest gelatine zijn eigenschappen. Het bevat de niet-essentiële aminozuren, glycine en proline en mist de essentiële aminozuren.

Gelatine heeft het vermogen om haar, nagels en de gewrichten van het lichaam te versterken. Consumptie van gelatine is gunstig voor een persoon omdat het de mogelijkheid heeft om gewrichtspijn in de knieën te verminderen en de flexibiliteit voor actieve mensen te verbeteren.

Voor huishoudelijk gebruik is gelatine meestal verkrijgbaar in de vorm van korrels, vellen of poeder. Het wordt gebruikt als geleermiddel, stabilisator en verdikkingsmiddel van jam, yoghurt, gelei, desserts, snoep, roomkaas, margarine, appelsap en azijn.

Het zit ook in verschillende voedingssupplementen zoals Vitamine B2 (Riboflavine), L-optinc (Zink) en Vitamine A.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen

Vergelijkbaar