Bonapeti.nl»Adviezen»Waarom linzen niet gaar worden?

Waarom linzen niet gaar worden?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Beginner
650
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Waarom linzen niet gaar worden?

Linzen zijn zowel een smakelijk als een gezond gerecht. Bovendien is dit gerecht extreem snel en gemakkelijk te bereiden, waardoor het in elk huishouden wijdverspreid is. Hoewel het niet veel moeite kost om voor te bereiden, verbergen linzen hun subtiliteiten.

Het is bekend dat de linzen vóór het daadwerkelijke koken grondig moeten worden afgespoeld en vervolgens 2-3 uur in water moeten worden geweekt. De volgende stap is het koken van de linzen, waarbij het belangrijkste doel is om ze te garen.

In sommige gevallen is het linzen doorkoken echter moeilijker of gebeurt het helemaal niet. Hier zijn de redenen hiervoor en hoe om te gaan met de situatie:

Moeite met linzen helemaal doorkoken wordt vaak veroorzaakt door onvoldoende weken. Daarom is het soms raadzaam om ze een nacht in water te laten staan, zodat ze de volgende dag gemakkelijker kunnen koken. Als u deze stap helemaal overslaat, zal het moeilijk zijn om deze te vermijden.

De varieteit aan linzen doet er ook toe. Sommige merken bieden geen bevredigende kwaliteit, wat de kooksnelheid beïnvloedt. Groene linzen koken veel langzamer - ongeveer 40-60 minuten. Aan de andere kant kunnen rode linzen in 7-10 minuten worden gekookt.

Ook de verhouding water tot linzen kan een rol spelen bij het kookproces. Daarom is het goed om de verhouding tussen 100 g linzen per 0.5 liter water aan te houden.

Als je linzen niet gaar worden, kun je dit probleem oplossen door 1-2 snufjes baksoda in de pan te doen. Dit ingrediënt versnelt het proces en helpt je om het gerecht sneller klaar te maken.

Hier zijn enkele ideeën voor:

- linzensoep;

- rode linzensoep;

- linzen cremesoep

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen