Bonapeti.nl»Adviezen»Waarom eten moslims geen varkensvlees?

Waarom eten moslims geen varkensvlees?

Diana IvanovaDiana Ivanova
Beginner
3733
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Waarom eten moslims geen varkensvlees?

Het verbod op het eten van varkensvlees komt uit de koran. Het eerste wat opvalt is hoe het Heilige Boek uitlegt waarom moslims geen varkensvlees eten. In de koran wordt dit onderwerp vier keer genoemd en in verschillende verzen wordt ongeveer dezelfde tekst gebruikt, die een verbod invoert op het gebruik van aas, vergoten bloed en varkensvlees, dat daar "vies" wordt genoemd. De koran verbiedt ook het eten van vlees van dieren die niet zijn geslacht omwille van Allah.

Hieruit volgt nog een reden waarom de islam moslims verbiedt varkensvlees te eten: het varken is een onrein dier en werd zo beschouwd sinds onheuglijke tijden, lang voor de komst van de islam.

Dit dier kan zijn uitwerpselen eten, afval eten en er zijn ook gevallen waarin deze dieren hun nakomelingen doden. Zelfs in de vroegste religieuze rituelen werd het varken beschouwd als een ongeschikt dier voor rituele offers.

Een andere reden waarom moslims geen varkensvlees mogen eten is de gelijkenis met mensenvlees. Ze zijn vergelijkbaar, zowel in hun structuur als in een aantal biochemische en anatomische indicatoren. Het is geen toeval dat er in de geneeskunde een aantal contra-indicaties zijn voor de consumptie van varkensvlees.

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het feit dat varkens en mensen dezelfde ziekten kunnen hebben, dus bij het consumeren van varkensvlees kan een persoon door deze dieren besmet raken met ziekten veroorzaakt door schadelijke micro-organismen die niet sterven tijdens warmtebehandeling.

Als je ook geen varkensvlees kunt of wilt eten, bekijk dan ideeën voor:

- gebraden lam;

- kippenhutspot;

- ovengebakken vis;

- kip ovenschotel.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen