Bonapeti.nl»Adviezen»Wat zijn de natuurlijke kleurstoffen voor taarten en gebak?

Wat zijn de natuurlijke kleurstoffen voor taarten en gebak?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Beginner
3621
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Wat zijn de natuurlijke kleurstoffen voor taarten en gebak?

Voedselkleurstoffen die in de zoetwarenindustrie worden gebruikt, zijn niet erg goed voor de gezondheid, daarom bieden we u verschillende natuurlijke en gezonde manieren om uw gebak en taarten te kleuren. Deze natuurlijke kleurproducten veroorzaken geen schade aan het lichaam en zijn tegelijkertijd erg mooi.

Een van de meest gebruikte kleurstoffen is rood. Om een ​​natuurlijke rode kleur te krijgen, kun je granaatappelpuree, druiven, veenbessen, aardbeien of frambozen gebruiken. Wil je een heel dieprode kleur, dan kun je het beste rode bieten gebruiken.

Om dit te doen, kook een paar bieten en laat ze enkele uren staan, verwijder de bieten en voeg 2 el. azijn toe. De verf is nu klaar. Om cakes geel te kleuren, kunt u uien met schillen gebruiken, die gedrenkt zijn in water. Kurkuma en saffraan kunnen ook voor geel worden gebruikt.

De frisse groene kleur krijg je met een beetje avocado of gepureerde spinazie, als je een diepgroene kleur wilt. De blauwe kleur krijg je door rode kool in water met soda te koken. Gebruik voor een mooie paarse kleur bosbessen, moerbeien of bramen.

Zonnige en aangename oranje kleur kan worden gemaakt door een grotere hoeveelheid Kurkuma te gebruiken. Wortel- en oranjekleurige paprika's zijn ook een zeer goede manier om deze kleur te krijgen. Als je een mooie bruine kleur wilt, gebruik dan verse walnoten, die geweekt zijn in water.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen