Bonapeti.nl»Adviezen»Wat is oploskoffie?

Wat is oploskoffie?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Beginner
13
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Wat is oploskoffie?

Oploskoffie wordt door veel mensen gebruikt omdat het heel snel en gemakkelijk te bereiden is. Oploskoffie is een extract van de bonen van de koffieboom. De koffiebonen worden verwerkt en omgezet in korrels en poeder.

Zo bereikt het de massa consumenten, die gemakkelijk hun favoriete drankje kunnen bereiden. Oploskoffie wordt gemaakt door een paar lepels ervan in een kopje te gieten en er vervolgens heet water overheen te gieten. Het wordt gemengd, suiker en melk worden naar wens toegevoegd en het is klaar om te drinken.

Sommige mensen geven er de voorkeur aan hun koffie op te lossen in koud water, waardoor het nog sneller gaat. In Spanje en Portugal wordt oploskoffie gemengd met hete melk in plaats van heet water. Als je een sterkere koffie wilt, moet je meer koffie zetten en als je een zwakkere koffie wilt, het tegenovergestelde.

Oploskoffie werd al in 1901 uitgevonden door een Japanse wetenschapper die in Chicago werkte, maar pas in 1906 werd de eerste in massa geproduceerde oploskoffie gemaakt. Na de Tweede Wereldoorlog werd oploskoffie wijdverspreid populair en verspreidde zich snel buiten de Verenigde Staten.

Lees verder:

- wat is bulletproof koffie;

- hoe drinken we onze koffie;

- is cafeïnevrije koffie goed voor je.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen

Vergelijkbaar

Gerelateerde recepten