Bonapeti.nl»Adviezen»Wat is lasagne?

Wat is lasagne?

EvgeniaEvgenia
Beginner
1651
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Wat is lasagne?

Lasagne is lange, platte, brede pasta, die wordt gemaakt door ze in een bakvorm te leggen om een soort pastataart te maken met een breed assortiment aan ingrediënten.

Ze kunnen vlees, kaas en tomatensaus bevatten. De meeste markten bieden lasagnevellen vaak in verschillende smaken, waaronder spinazie, volkoren en zachte tarwe. Daarnaast is de lasagne maken vrij eenvoudig.

Meestal zijn lasagnevellen helemaal plat. De beste lasagnevellen zijn gemaakt van harde tarwe, die bestand is tegen langdurig koken en zelfs na koken en bakken een bite heeft en elastisch blijft.

Sommige koks geven er de voorkeur aan om speciale lasagnevellen zonder koken te gebruiken, die in lagen in een lasagne-bakvorm worden gelegd zonder van tevoren te worden gekookt. Door het vocht in de lasagne en de hitte van de oven worden deze vellen zo gaar dat ze klaar zijn met de rest van de lasagne.

Vaak wordt bij het samenstellen van de lasagne een mengsel gebruikt, waaronder ricotta gemengd met groenten.

Er worden over de hele wereld veel lasagnerecepten gebruikt, aangezien dit Italiaanse gerecht veel landen aanspreekt. Al deze recepten bevatten afwisselende lagen lasagnevellen met verschillende sauzen, kazen en andere ingrediënten - een rij kaas-groentemengsel, een rij lasagnevellen, gevolgd door een rij kaas-groentemengsel, nog een rij lasagnevellen, nog een kaas en groentemengsel, eindigend met een rij lasagnebladen en aan het einde giet je ze over met een passende saus - Béchamel of tomaat, in de meeste gevallen beide.

De lasagnemix kan ook spinazie, aubergine, tomatensaus, vlees en kazen als mozzarella, ricotta en parmezaan bevatten.

Veel chef-koks ontwikkelen hun eigen lasagnespecialiteiten en dit gerecht verschijnt vaak bij grote familiediners, omdat het handig is om voor meer personen te bereiden.

Een van de meest populaire recepten zijn:

- Lasagne bolognese;

- champignon lasagne;

- vleesloze lasagne.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen

Vergelijkbaar