Bonapeti.nl»Adviezen»Welke vetten zijn het beste om te koken?

Welke vetten zijn het beste om te koken?

MarianeMariane
Beginner
197
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Welke vetten zijn het beste om te koken?

Elke kok maakt zich zorgen over de gezondheid van zijn gezin. Ze worden geconfronteerd met de vraag met welk vet ze hun favoriete gerechten kunnen bereiden, zodat ze hun gezondheid niet schaden.

De waarheid is dat elke olie, hoe goed ook, bij te sterke verhitting begint te branden, wat leidt tot een verandering in de eigenschappen ervan. Oververhitte olie begint potentieel kankerverwekkende verbindingen te produceren in de vorm van polycyclische aromatische koolwaterstoffen.

Daarom is het belangrijk om een ​​olie te kiezen die past bij de kookmethode die je gaat gebruiken. D.w.z. als u op hoge temperatuur frituurt of bakt, moet u een vet gebruiken dat bestand is tegen die temperatuur zonder te veel uiteen te vallen.

Gebruik geen oliën met een laag rookpunt, zoals gewone olie, om voedsel op hoge temperatuur te verwerken. Ze zijn geschikt voor stomen, blancheren, koken, maar ook in slowcookers en keramisch kookgerei.

Daarom is het goed om bij het frituren of paneren gewone zonnebloemolie te gebruiken, waarvan het kookpunt ongeveer 227°C is.

Koudgeperste extra vergine olijfolie van hoge kwaliteit is niet bijzonder geschikt voor hittebehandeling en kan worden gebruikt om gerechten van het fornuis op smaak te brengen, maar niet om te frituren.

Licht geraffineerde olijfolie is geschikter om in te frituren, vooral als het wordt gemengd met gewone olie in een verhouding van 1:1.

Een uitstekende keuze voor zowel koken als directe consumptie is gezuiverde ghee. Het wordt verkregen door warmtebehandeling, waarbij het water in gewone olie verdampt en eiwitten worden gescheiden.

De resulterende geraffineerde olie bestaat uit vetzuren met een korte chemische keten en wordt heel gemakkelijk door het lichaam opgenomen en is ook verstoken van het eiwit caseine, dat de eigenschap heeft het cholesterolgehalte in het bloed te verhogen.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen